Heerlijk geurende geroosterde amandelen met gerookte paprika en grof zeezout. Lekker als snack of om bij de tapas te serveren. Klaar in een kwartiertje.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-02-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 13 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-04-2024
Meng 2 eetlepels gerookte paprikapoeder samen met een ongeveer een halve eetlepel grof zeezout in het kommetje met behulp van een vork.
Doe de ongezouten amandelen in het bakje met het paprikapoeder en zeezout en voeg ongeveer 2 eetlepels aan olijfolie toe.
Schep het geheel goed om en zorg ervoor dat alle amandelen bedekt zijn met paprikapoeder. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verwarm de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius.
Verspreid de amandelen over de bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven. Rooster de amandelen in 6 - 8 minuten donkerbruin, afhankelijk van hoe krachtig de oven is.
Haal de amandelen uit de oven en laat tot kamertemperatuur afkoelen. Geniet van deze heerlijke en makkelijk te maken snack!
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.