Gemarineerde kippenpoten
😍 67Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gemarineerde kippenpoten

Mild pittige gemarineerde kippenpoten uit de oven hebben een krokante buitenkant en een heerlijk malse binnenkant. Makkelijk te maken met weinig ingrediënten.

1 uur 40 minuten
3 personen
Gemarineerde kippenpoten ingrediënten
Recept gemarineerde kippenpoten

Ingrediënten

3 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-02-2015, dit recept is voor 3 personen en duurt 1 uur 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur 5 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
1 uur 40 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Snijd de zaadlijsten uit de rode peper, snijd deze fijn en doe in een kleine kom. Plet 2 teentjes knoflook, pel ze en voeg toe aan de kleine kom. Voeg ketjap manis, knoflookpoeder, peper en een flinke kneep honing toe.

Meng alles goed samen en proef of er niet meer ingrediënten in hoeven. Voeg eventueel meer ketjap manis toe. Doe de kippenpoten in een diepvrieszak en giet er het ketjap-honing mengsel in. 

Sluit het diepvrieszakje en zorg ervoor dat alle kippenpoten onder de marinade zitten, beweeg de kippenpoten door de marinade in het zakje.

Leg het (gesloten!!) zakje in de koelkast en wacht tenminste 1 uur, het liefste een nacht lang. Wij kozen om de kippenpoten een nacht lang te laten marineren, aangezien er dan veel meer smaak in zit. Dit kun je helemaal zelf bepalen. 

Gemarineerde kippenpootjes
Gemarineerde kippenpootjes

De gemarineerde kippenpoten bakken – 35 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 230 graden Celsius. Giet de inhoud van het diepvrieszakje in de ovenschaal.

Mocht je de gemarineerde kippenpootjes op de barbecue willen bakken, voeg dan een aluminium bakje met water onder de kippenpoten toe om te voorkomen dat de kippenpoten uit gaan drogen. Je kunt de kippenpoten ook in aluminiumfolie inpakken en dan op de barbecue leggen.

Mocht je een vrij grote ovenschaal gebruiken, dan is het aan te raden een klein scheutje water en wat extra ketjap manis toe te voegen om te voorkomen dat de kippenpoten droog worden.

Bak de gemarineerde kippenpoten in 30 tot 35 minuten tijd gaar in de oven. Draai de kippenpoten tijdens het bakken een aantal keer om, dit om er zeker van te zijn dat de kippenpoten doorbakken zijn.

Haal de gemarineerde kippenpoten na het bakken uit de oven en voeg optioneel een handje sesamzaadjes en gesneden verse bieslook ter garnering toe. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

68 waarderingen
😍
67
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
588.6 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
32.28 g
27.77 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
24.68 g
7.5 g
Eiwitten
58.59 g
Vezels
0.23 g
Natrium
2001.49 mg
Mineralen
Ijzer
5.26 mg
Calcium
62.78 mg
Magnesium
77.14 mg
Kalium
77.14 mg
Fosfor
541.12 mg
Koper
0.66 mg
Zink
6.17 mg
Jodium
24.05 µg
Selenium
0.19 µg
Vitamines
Vitamine C
5.61 mg
Vitamine D
3.6 mg
Vitamine A
90.2 mg
Vitamine B1
0.18 mg
Vitamine B2
0.34 mg
Vitamine B6
1.54 mg
Vitamine B12
15.9 µg
Foliumzuur
15.33 µg
Vitamine E
3 mg
Vitamine K
0.01 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gemarineerde kippenpoten"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.