Ingrediënten
- 8 middelgrote wortelen / bospenen
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel witte suiker
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel (verse) peterselie
- 25 gram boter
Kookgerei nodig
- Dunschiller
- Koksmes
- Snijplank
- Grote bakpan + deksel
Voorbereiding — 5 minuten
Dit bijgerecht is heel erg makkelijk om te maken, en klaar in ongeveer 20 minuten. Door het langzaam garen van de worteltjes krijgt deze zijn verfijnde smaak. Begin met het wassen van de wortelen. Schil de wortelen en snijd deze dan in schuine plakken. Snijd de verse peterselie fijn.

De gekarameliseerde worteltjes afmaken — 15 minuten
Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een grote bakpan op laag vuur. Voeg de gesneden wortelen toe en gaar deze op laag vuur met de deksel op de pan. Dit duurt ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de grootte van de wortelplakjes.
Voeg dan de witte en bruine suiker toe en roer goed door. Maak af door er een eetlepel balsamicoazijn doorheen te roeren. Garneer met de fijngesneden peterselie.
Eet smakelijk!
hoe maak ik kalkoen klaar
Hallo Lea, er zijn veel verschillende manieren om kalkoen klaar te maken. Zoek op onze website naar “kalkoen” en laat je inspireren :)