Gebakken buikspek met aardappel- tuinbonensalade

(4)

Niet veel tijd om te koken? Geen probleem! Deze Gebakken buikspek met aardappel- tuinbonensalade is klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-09-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-06-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Gebakken buikspek met aardappel- tuinbonensalade

Ingrediënten


  • 350 gram plakken buikspek (dik spek)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 450 gram ingevroren erwtjes
  • 450 gram ingevroren tuinboontjes
  • 300 gram voorgekookte kleine krieltjes
  • Klein handje verse muntbladeren
  • 100 ml honing-mosterdsaus

Kookgerei nodig


  • Grillpan
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Middelgrote pan
  • Bord
  • Schuimspaan

Gebakken buikspek met aardappel- tuinbonensalade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-buikspek-met-aardappel--tuinbonensalade


Voorbereiding – 5 minuten

Wrijf het buikspek in met olijfolie in een bord, om knoeien te voorkomen. Vul de middelgrote pan met water en breng aan de kook.

Haal een klein handje verse muntbladeren van de takjes af, en snijd deze grof met behulp van een koksmes en snijplank. Zet apart. 

Gebakken buikspek met aardappel- tuinbonensalade
Gebakken buikspek met aardappel- tuinbonensalade

De gebakken buikspek met aardappel- tuinbonensalade afmaken -- 15 minuten

Voeg de erwtjes en tuinbonen toe aan het kokende water. Kook de groente totdat deze naar boven komen drijven.

Haal uit de pan met behulp van een schuimspaan en kook de kleine krieltjes in hetzelfde water gaar. Haal ze aardappelen dan uit de pan. Bak in de tussentijd het buikspek krokant.

Voeg naar smaak peper en zout toe. Meng de honing-mosterdsaus en gesneden muntblaadjes door de bonen heen. Serveer direct, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-09-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-06-2023


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Gebakken buikspek met aardappel- tuinbonensalade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.