Traditioneel Engels ontbijt bevat alles voor een goede start van de dag! Het bestaat uit spek, eieren, tomaten, champignons, bloedworst, bonen en toast.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 13-02-2016, dit recept is voor 1 persoon en duurt 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de tomaten en snij ze door de helft. Maak de champignons schoon en snij ze in vieren en zet ze opzij. Open het blik met witte bonen in tomatensaus.
Toast de sneetjes brood, met een broodrooster, oven of zelfs in een pan met deksel. Als je dit in de pan doet kun je het beste het brood aan beide kanten met boter besmeren.
Als de toast klaar is, zet je deze ook opzij.
Verhit boter in een koekenpan en bak de worsten op laag vuur voor ongeveer 10 minuten, controleer of ze gaar zijn. Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder toevoeging van boter of olie.
Bak hierin het ontbijtspek krokant. Leg het spek met keukenpapier op het kleine bord, zodat het overtollige vet opgenomen kan worden. Verhit boter in dezelfde pan en bak de champignon kwarten goudbruin in een paar minuten.
De champignons zullen vocht verliezen, dus laat ze na het bakken uitlekken voor je ze op het bord legt. Verhit boter in een koekenpan en bak 2 eieren.
Verhit nogmaals boter in de andere pan en bak de tomaten en bloedworst plakken in een paar minuten tot ze donker kleuren. Verhit kort de witte bonen in tomatensaus.
Als alles voorbereid is, breng je alles op smaak met peper en zout en serveer. Serveer met een kop Engelse thee. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.