Eenvoudige bouillabaisse (vissoep)
😍 28Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Eenvoudige bouillabaisse (vissoep)

Een makkelijkere variant van de klassieke Franse soep. Een eenvoudige bouillabaisse is klaar in ongeveer 50 minuten, recept voor 6 personen.

50 minuten
6 personen
Recept eenvoudige bouillabaisse (vissoep)
Eenvoudige bouillabaisse (vissoep) ingrediënten

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Direct in je mandje bij:
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique Pouw

Geplaatst op 01-12-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
40 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 40 minuten

Tip: door gebruik te maken van visbouillon in plaats van visgraten -zoals het geval is bij het klassieke Bouillabaisse recept- maakt dit het de eenvoudige versie.

Uiteraard even lekker als het klassieke gerecht! Pel en snijd de ui, knoflook, venkelknol, selderijstengels, knolselderij, wortel en prei in fijne stukken.

Voeg alle groentes toe aan een vergiet en was de groentes met behulp van stromend koud water om viezigheid en zand te verwijderen.

Verhit een eetlepel boter in een grote pan en fruit hierin de gesneden groentes op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze een aantal minuten mee.

Voeg dan de witte wijn toe en breng dit 5 minuten lang aan de kook; of totdat de wijn gehalveerd is. Voeg de tomaten toe samen met de visbouillon, tijm en rozemarijn.

Breng alles aan de kook, en plaats de deksel op de pan. Laat de soep op laag vuur tenminste een half uur lang door pruttelen.

Je kunt er nu voor kiezen om de soep door een vergiet te halen, of nog even te wachten totdat de smaak van de groentes helemaal zijn opgenomen in de vloeistof.

Plaats eventueel de pan een nacht lang in de koelkast om de smaken goed door te laten trekken, dit is niet perse noodzakelijk. Als je garnalen hebt gekocht die nog het darmkanaal hebben, dan zul je deze er eerst uit moeten halen.

Een hele makkelijke manier is om de garnalen over de lengte met een scherp schilmes in te snijden, en er dan het darmstelsel met de punt van het mesje uit halen. 

Eenvoudige bouillabaisse (vissoep)
Eenvoudige bouillabaisse (vissoep)

De eenvoudige bouillabaisse (vissoep) afmaken – 10 minuten

Nadat je de soep afgegoten hebt (giet natuurlijk niet de soep zelf weg!) kun je de stukken vis en garnalen toevoegen. Breng hiervoor de soep terug aan de kook en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Controleer of de stukken vis en garnalen gaar zijn, serveer dan de soep. Verdeel 2 garnalen per kom en probeer de stukken vis ook evenredig over de kommen te verdelen. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

28 waarderingen
😍
28
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Eenvoudige bouillabaisse (vissoep)"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.