Heb je trek in een stevige lunch? Dit broodje gerookte makreel met dille is snel te maken. Recept voor 1 persoon, klaar in 15 minuten.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-06-2016, dit recept is voor 1 persoon en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-04-2024
Snijd de knoflook teen zo fijn mogelijk, je kunt hiervoor ook een knoflookpers gebruiken mocht je dit makkelijker vinden.
Meng 3 eetlepels mayonaise, knoflook en een handje dille samen om een heerlijke dille mayonaise te maken. Snijd de komkommers in hele dunne plakjes.
Was de veldsla en dep deze droog met behulp een droge keukendoek. Haal het vel van de gerookte makreel en verwijder al het vlees, zonder de graten.
Voeg de makreel toe aan een kommetje en controleer nogmaals of alle graten verwijderd zijn.
Pak de twee plakken brood en besmeer deze met de dille mayonaise. Bedek het broodje vervolgens dan met plakjes komkommer.
Voeg dan de veldsla en de makreel op de komkommer. Garneer het broodje met een klein takje dille. Herhaal deze stap voor het andere broodje.
Aangezien de gerookte makreel al zout is, hoef je niet persé extra zout toe te voegen. Eet smakelijk!
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.