Bladerdeeg sterren
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bladerdeeg sterren vegetarisch

Bladerdeeg sterren zijn leuk als makkelijk hapje, maar ze zijn ook lekker voor bij de soep of salade. 2 soorten hartige bladerdeeg sterretjes die je kerstdiner nog feestelijker maken.

40 minuten
8 personen
Bladerdeeg sterren ingrediënten
Recept bladerdeeg sterren

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-12-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Bladerdeeg sterren maken – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Besmeer een plak bladerdeeg met een dun laagje eidooier. Strooi hier een kleine handvol maanzaadjes en sesamzaadjes over. Maak af met een kleine handvol geraspte grana padano.

Gebruik een kleine stervormige uitsteekvorm en verplaats de sterren naar een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bladerdeeg sterren
Bladerdeeg sterren

Truffel bladerdeeg sterren maken – 30 minuten

Verdeel 3 eetlepels truffeltapenade over een plak bladerdeeg. Snijd 3 zongedroogde tomaatjes heel fijn en verdeel dit over de truffeltapenade. Maak af met een kleine handvol geraspte grana padano.

Gebruik een kleine stervormige uitsteekvorm en verplaats de sterren naar een bakplaat bekleed met bakpapier.

Het overgebleven bladerdeeg kun je ook afbakken, dit hoef je niet weg te gooien. Bak de bladerdeeg sterren mooi goudbruin in ongeveer 10 tot 15 minuten. Geniet ervan!

Tips!

Welke kaas is het lekkerste voor bladerdeeg sterren?

Je kunt behalve grana padano of Parmezaanse kaas ook belegen of oude kaas gebruiken.

Welke truffeltapenade voor bladerdeeg sterren?

Je kunt alle soorten truffeltapenade gebruiken, wij gebruikten de truffel tapenade van de Albert Heijn waar ook paddenstoelen aan zijn toegevoegd.

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
352.68 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
27.91 g
4.39 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
23.2 g
9.13 g
Eiwitten
7.89 g
Vezels
1.88 g
Natrium
413.56 mg
Mineralen
Ijzer
1.23 mg
Calcium
147.84 mg
Magnesium
27.66 mg
Kalium
27.66 mg
Fosfor
161.78 mg
Koper
0.11 mg
Zink
0.87 mg
Jodium
0 µg
Selenium
3.59 µg
Vitamines
Vitamine C
1.76 mg
Vitamine D
0.46 mg
Vitamine A
30.15 mg
Vitamine B1
0.26 mg
Vitamine B2
0.27 mg
Vitamine B6
0.28 mg
Vitamine B12
0.16 µg
Foliumzuur
11.31 µg
Vitamine E
0.38 mg
Vitamine K
3.52 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Bladerdeeg sterren"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.