Een goede en heerlijke aardappelpuree zelf maken kan eigenlijk niet mis gaan met dit recept. Altijd al willen weten hoe ze aardappelpuree in restaurants maken?
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-07-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de aardappelen met de dunschiller of aardappelschilmesje en snijd de aardappels in stukken.
Dit zorgt ervoor dat de kooktijd een stuk minder lang is dan wanneer je hele aardappels zou koken.
Vul de grote pan met water en plaats de aardappelen in de pan. De aardappels moeten minstens 2.5 cm onder water staan. Voeg een flinke snuf zout toe aan het water, breng het water aan de kook.
Kook de aardappels tot je er met een vork makkelijk doorheen kunt prikken. Giet de aardappels af met behulp van het vergiet. Druk de aardappels door de zeef met behulp van een soeplepel, zo ontstaat een hele gladde puree.
Stamp voor een grovere puree de aardappels met behulp van een aardappelstamper of vork. Voeg 60 ml room, 30 ml volle melk en 45 gram boter (liefst lauwwarm) toe. Meng de aardappels totdat er een mooie gladde puree ontstaat.
Je kunt meer melk toevoegen om de aardappelpuree nóg romiger te maken. Voeg naar smaak gemalen nootmuskaat, peper en zout toe. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.