Menugang: hoofdgerechten

886 Recepten

Ontdek bijzondere, mooie maar vooral lekkere hoofdgerechten. Heb je zin in een stukje vlees, vis, iets vegetarisch of een lekkere knapperige salade? Wat eten we vandaag? Van wok tot stamppot, simpel tot uitgebreid, hier vind je heel veel verschillende soorten gerechten. Maak een keuze uit deze recepten en probeer gerechten uit van over de hele wereld, bijvoorbeeld uit de Italiaanse, Franse of Hollandse keuken.


Surimi met groente uit de wok

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Heerlijk snelle surimi met groente uit de wok gemaakt met verse ingrediënten. Klaar in 30 minuten, recept voor 4 personen.


Tomatentaart

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Tomaten zijn heerlijk voor elke zomerse dag. Dit recept maakt gebruik van 3 soorten kaas met als resultaat een geweldige tomatentaart.


Vegetarische linzencurry

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Snelle, goedkope en gezonde vegetarische linzencurry. Een heerlijk gerecht boordevol groenten waar iedereen van zal houden!


Forel met kruidenboter

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Een ontzettend makkelijk en overheerlijk forel recept. Super lekker uitziende forel met kruidenboter, klaar in minder dan een half uur.


Jalapeño cheeseburger

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Wow, zo sappig! Een burger waar je geen genoeg van kunt krijgen. Probeer onze heerlijke pittige Jalapeño cheeseburger, om je vingers bij af te likken!


Pasta met champignonsaus

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Deze heerlijke romige champignonsaus zet je in 15 minuten op tafel. Serveer met spaghetti en stukjes walnoot. Heerlijk doordeweeks gerecht!


Hele geroosterde kip met knoflook en lavendel

Kooktijd 1 uur 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Makkelijk en heerlijk recept om een hele geroosterde kip met knoflook en lavendel te maken. Recept voor 4 personen, klaar in anderhalf uur.


Vegetarische macaronisalade

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Serveer deze vegetarische macaronisalade bij een barbecue op een hete zomerdag. Recept voor 6 personen, klaar in een kwartiertje.


Aubergine lasagne

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Ovengerechten zijn ideaal om doordeweeks te maken, zonder al teveel moeite zet jij deze heerlijke aubergine lasagne op tafel!


Courgetti met gamba's en kokos

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Makkelijke en smaakvolle courgetti met gamba's en kokos. Dit gerecht is voor 2 personen en is klaar binnen een kwartiertje!


Witte asperges met Hollandaisesaus

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Een klassiek recept voor witte asperges met Hollandaisesaus, gekookt ei, ham en krieltjes. De heerlijkste asperges worden niet voor niets het witte goud genoemd.


Enchiladas met kip

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Enchiladas met kip zijn een heerlijk Mexicaanse vullende maaltijd. Met tortilla's, heerlijk gekruide kip en tomaat.


Lamsworstjes met erwtenpuree en munt

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een echt lente gevoel krijg je met deze lamsworstjes met erwtenpuree en munt. Serveer met aardappels uit de oven voor een nog lekkerder gerecht!


Surinaamse roti

Kooktijd 1 uur 55 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (32)

Traditioneel eet je Surinaamse roti met je handen, geweldig toch? Deel met familie en vrienden en geniet er volop samen van. Recept voor 6 personen.


Varkenshaas saté

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (33)

Met een marinade van sojasaus, rode peper en honing heeft deze varkenshaas saté ontzettend veel smaak. Extra lekker met satésaus.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere indiase butter chicken - murgh makhani ? Makhani kip, oftewel een boterzacht Indiaas gerecht met veel kruiden en malse kip. Deze wordt extra mals door de marinade met yoghurt en citroen.

Ingrediënten


  • 3 kipfilets of kipdijfilet
  • 60 gram roomboter
  • 200 ml naturel yoghurt
  • zonnebloemolie
  • 1 groene peper
  • ongeveer 3 cm verse gember
  • 3 eetlepels citroensap
  • 200 ml room
  • 400 ml passata
  • 4 kruidnagels
  • 2 eetlepels gemalen chili (afhankelijk hoe pittig je de curry graag wilt)
  • 4 knoflooktenen
  • 2 eetlepels garam masala
  • snuf gemalen nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: rijst en naan om erbij te serveren

Bereiding

(47)
1
Schil de verse gember, pel de knoflooktenen en verwijder eventueel de zaadlijsten van de groene peper. Als je van pittig houdt, hoef je deze niet te verwijderen. Maak eerst een puree van 3 knoflooktenen en voeg deze toe aan de middelgrote kom.
2
Maak vervolgens in dezelfde kleine blender een puree van de gember wortel, 1 knoflookteen en de groene peper. Voeg een beetje olie toe zodat het smeuïger zal worden.
3
Snijd de kipfilets in stukken en meng deze met yoghurt, knoflookpuree, citroensap, kruidnagels, 1 eetlepel gemalen chili, 1 eetlepel garam masala, snuf gemalen nootmuskaat, peper en zout. 
4
Smelt ongeveer 3 eetlepels roomboter, laat dit kort afkoelen en voeg dit ook toe. Zorg dat alles goed gemengd is, dek af met huishoudfolie en zet dit minimaal 2 uur in de koelkast. Makhani kip - Indiase boterkip

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.