Menugang: hoofdgerechten

886 Recepten

Ontdek bijzondere, mooie maar vooral lekkere hoofdgerechten. Heb je zin in een stukje vlees, vis, iets vegetarisch of een lekkere knapperige salade? Wat eten we vandaag? Van wok tot stamppot, simpel tot uitgebreid, hier vind je heel veel verschillende soorten gerechten. Maak een keuze uit deze recepten en probeer gerechten uit van over de hele wereld, bijvoorbeeld uit de Italiaanse, Franse of Hollandse keuken.


Erwtensoep

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Heb je ooit met een varkenspoot erwtensoep gemaakt? De smaken die er vanaf komen zijn geweldig! Te serveren met heerlijk vers roggebrood.


Spruitjessalade met kip

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Zout, zoet, bitter, hartig en fris. Al deze smaken komen samen in deze Spruitjessalade met kip. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.


Flespompoen gevuld met linzen en feta

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Geweldig vegetarisch hoofdgerecht voor een doordeweekse dag. Flespompoen gevuld met linzen en feta zit boordevol smaken die perfect in balans zijn.


Gemarineerde pittige kipspiesjes

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Probeer eens deze mini gemarineerde pittige kipspiesjes voor je volgende feestje. Het citroensap maakt de kip extra mals en dus extra lekker.


Tempura pangasius spiesjes

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Het frituren van tempura pangasius spiesjes geeft witvis een extra krokante korst. Deze mini spiesjes zijn ideaal voor bij de tapas.


Gegrilde kalkoenfilet met bloedsinaasappel dressing

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen

Combineer bloedsinaasappel met rijst en gegrilde kalkoenfilet voor een vullende en smaakvolle maaltijd. Klaar in 35 minuten.


Rundvlees stoofpotje uit de slowcooker

Kooktijd 6 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (33)

Niets zo heerlijk als thuiskomen met de geur van een stoofpot die op je staat te wachten. Dit rundvlees stoofpotje is voor 6 personen.


Traditionele Duitse schnitzel

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Zo lekker en simpel, een traditionele Duitse schnitzel is klaar in maar 20 minuten tijd. Geserveerd met een schijfje citroen. Recept voor 3 personen.


Stevige groentesoep met bonen en worst

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Guur winterweer vraagt om een heerlijke stevige maaltijd deze stevige groentesoep met bonen en worst is daar perfect voor. Klaar in 45 minuten.


Pasta met geroosterde paprika en gehakt

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Probeer eens iets anders met deze pasta met geroosterde paprika en gehakt. Klaar in 20 minuten, perfect voor doordeweeks. Recept voor 4 personen.


Indonesische nasi goreng

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (32)

Deze super lekkere Indonesische nasi goreng wordt gemaakt in een wok en is klaar in minder dan een half uur. Serveer met een spiegelei, kroepoek en satésaus.


Rode linzensoep

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Makkelijk, snel en erg lekkere rode linzensoep met gebakken uiringen en peterselie. Klaar in maar 20 minuten, recept voor 4 personen.


Truffelaardappel gnocchi

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Paarse gnocchi? Ja echt! Vitelotte, oftewel truffelaardappelen zijn een Franse aardappelsoort met een lichte nootachtige smaak. Heerlijk!


Kazige risotto met kip en courgette

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze kazige risotto met kip en courgette is vol van smaak en heerlijk verfrissend met citroen. Makkelijke doordeweekse maaltijd, recept voor 4 pers.


Lamsrack met kruidenkorst

Kooktijd 1 uur Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Serveer deze lamsrack met kruidenkorst als avondmaaltijd en je zult alleen maar blije gezichten zien. Recept voor 2 personen.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere indiase butter chicken - murgh makhani ? Makhani kip, oftewel een boterzacht Indiaas gerecht met veel kruiden en malse kip. Deze wordt extra mals door de marinade met yoghurt en citroen.

Ingrediënten


  • 3 kipfilets of kipdijfilet
  • 60 gram roomboter
  • 200 ml naturel yoghurt
  • zonnebloemolie
  • 1 groene peper
  • ongeveer 3 cm verse gember
  • 3 eetlepels citroensap
  • 200 ml room
  • 400 ml passata
  • 4 kruidnagels
  • 2 eetlepels gemalen chili (afhankelijk hoe pittig je de curry graag wilt)
  • 4 knoflooktenen
  • 2 eetlepels garam masala
  • snuf gemalen nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: rijst en naan om erbij te serveren

Bereiding

(47)
1
Schil de verse gember, pel de knoflooktenen en verwijder eventueel de zaadlijsten van de groene peper. Als je van pittig houdt, hoef je deze niet te verwijderen. Maak eerst een puree van 3 knoflooktenen en voeg deze toe aan de middelgrote kom.
2
Maak vervolgens in dezelfde kleine blender een puree van de gember wortel, 1 knoflookteen en de groene peper. Voeg een beetje olie toe zodat het smeuïger zal worden.
3
Snijd de kipfilets in stukken en meng deze met yoghurt, knoflookpuree, citroensap, kruidnagels, 1 eetlepel gemalen chili, 1 eetlepel garam masala, snuf gemalen nootmuskaat, peper en zout. 
4
Smelt ongeveer 3 eetlepels roomboter, laat dit kort afkoelen en voeg dit ook toe. Zorg dat alles goed gemengd is, dek af met huishoudfolie en zet dit minimaal 2 uur in de koelkast. Makhani kip - Indiase boterkip

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.