Menugang: hoofdgerechten

886 Recepten

Ontdek bijzondere, mooie maar vooral lekkere hoofdgerechten. Heb je zin in een stukje vlees, vis, iets vegetarisch of een lekkere knapperige salade? Wat eten we vandaag? Van wok tot stamppot, simpel tot uitgebreid, hier vind je heel veel verschillende soorten gerechten. Maak een keuze uit deze recepten en probeer gerechten uit van over de hele wereld, bijvoorbeeld uit de Italiaanse, Franse of Hollandse keuken.


Ouderwetse boerenkoolstamppot

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (35)

Ouderwetse boerenkoolstamppot staat bij velen regelmatig op tafel. Het is heerlijk met rookworst en een jus gemaakt van uien. Recept voor 6 personen.


Gruyère en cheddar kaas taco's

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze Gruyère en cheddar kaas taco's zijn zó lekker. Gevuld met gehakt, verse groenten en een laag gesmolten kaas. Klaar in een half uur.


Choucroute garnie - gegarneerde zuurkool

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Choucroute garnie is een Frans eenpansgerecht met zuurkool, varkensvlees en witte wijn. Geserveerd met mosterd en klaar in minder dan een uur.


Couscous met groenten en kippenpoten

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een couscous met groenten en kippenpoten is een heerlijke doordeweekse maaltijd. Boordevol groenten en kruiden, en nog vlug klaar ook!


Bruine bonensoep

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (37)

Een heerlijke ouderwetse bruine bonensoep is een perfecte avondmaaltijd voor koude dagen. Klaar binnen 45 minuten. Serveer met brood.


Knien in t zoer - Konijn op Limburgse wijze

Kooktijd 15 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (255)

Tijdens de kerst stond knien in t zoer vroeger altijd op tafel bij mijn opa en oma. Een ouderwets overheerlijk Limburgs konijn in het zuur recept.


Ouderwetse gehakt en prei stoof

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Deze ouderwetse gehakt en prei stoof is super makkelijk en snel te maken. Perfect voor een koude dag, geserveerd met aardappelpuree.


Makkelijke nasi goreng

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (32)

Op zoek naar een snelle en hartige maaltijd? Probeer dan onze makkelijke nasi goreng, gemaakt met een heerlijke kruidenmix, groenten en rijst.


Camarenga bief stoofschotel

Kooktijd 3 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (60)

Herfst is perfect voor alle soorten stoofpotten. Deze Camarenga bief stoofschotel is een recept van mijn moeder, met een vleugje sinaasappel.


Noedelsoep met biefstuk en paksoi

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Zet zonder moeite deze noedelsoep met biefstuk en paksoi op tafel. Recept voor 4 personen, klaar in een half uurtje tijd.


Gewokte kip met sperziebonen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (32)

Simpelweg een heerlijk doordeweeks gerecht, deze gewokte kip met sperziebonen is binnen 20 minuten tijd klaar. Recept voor 4 personen.


Vegetarische wortel en linzen stoof

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (57)

Makkelijke en heerlijke vegetarische wortel en linzen stoof, laat de crème fraîche weg voor een vegan versie. Klaar in minder dan een uur.


Gebakken mini gehaktballetjes met kikkererwten

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen

Gebakken mini gehaktballetjes met kikkererwten en verschillende groenten zijn een perfecte doordeweekse maaltijd. Klaar in minder dan een half uur.


Kipsalon

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Dit is een variatie op de originele kapsalon. Je kunt deze kipsalon in minder dan een half uur op tafel zetten, lekker met zelfgemaakte knoflooksaus!


Varkensoester met mosterd en kaneel

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Varkensoester met mosterd en kaneel is een mooi gerecht om te serveren als je gasten krijgt. Geserveerd met verse pasta, pompoen en peultjes.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere indiase butter chicken - murgh makhani ? Makhani kip, oftewel een boterzacht Indiaas gerecht met veel kruiden en malse kip. Deze wordt extra mals door de marinade met yoghurt en citroen.

Ingrediënten


  • 3 kipfilets of kipdijfilet
  • 60 gram roomboter
  • 200 ml naturel yoghurt
  • zonnebloemolie
  • 1 groene peper
  • ongeveer 3 cm verse gember
  • 3 eetlepels citroensap
  • 200 ml room
  • 400 ml passata
  • 4 kruidnagels
  • 2 eetlepels gemalen chili (afhankelijk hoe pittig je de curry graag wilt)
  • 4 knoflooktenen
  • 2 eetlepels garam masala
  • snuf gemalen nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: rijst en naan om erbij te serveren

Bereiding

(47)
1
Schil de verse gember, pel de knoflooktenen en verwijder eventueel de zaadlijsten van de groene peper. Als je van pittig houdt, hoef je deze niet te verwijderen. Maak eerst een puree van 3 knoflooktenen en voeg deze toe aan de middelgrote kom.
2
Maak vervolgens in dezelfde kleine blender een puree van de gember wortel, 1 knoflookteen en de groene peper. Voeg een beetje olie toe zodat het smeuïger zal worden.
3
Snijd de kipfilets in stukken en meng deze met yoghurt, knoflookpuree, citroensap, kruidnagels, 1 eetlepel gemalen chili, 1 eetlepel garam masala, snuf gemalen nootmuskaat, peper en zout. 
4
Smelt ongeveer 3 eetlepels roomboter, laat dit kort afkoelen en voeg dit ook toe. Zorg dat alles goed gemengd is, dek af met huishoudfolie en zet dit minimaal 2 uur in de koelkast. Makhani kip - Indiase boterkip

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.