Keuken: italiaanse hoofdgerechten

62 Recepten

 


Spinazie en ricotta ravioli

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Recept voor verse spinazie en ricotta ravioli, echt ontzettend de moeite waard. Heel makkelijk gerecht met zelfgemaakte ricotta.


Minestrone soep

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Minestrone soep is een heerlijke rijkgevulde soep met verse groenten en macaroni. Deze klassieke Italiaanse soep is klaar in een half uur.


Pasta met geroosterde paprika en gehakt

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Probeer eens iets anders met deze pasta met geroosterde paprika en gehakt. Klaar in 20 minuten, perfect voor doordeweeks. Recept voor 4 personen.


Macaroni met kaas uit de oven

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Macaroni met kaas is geweldig, maar een extra krokante kaaslaag uit de oven maakt het nog beter. Pak maar alvast een vork om een hap te nemen!


Italiaanse mosselpan Taranto

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Cozze alla tarantina, ofwel Italiaanse mosselen zijn klaar in maar 10 minuten! Dit maakt deze italiaanse mosselpan een geweldig doordeweeks gerecht.


Pasta met ham en verse vijgen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Specifiek voor degene die blij worden als de verse vijgen weer in de winkels liggen. Romige pasta met ham en verse vijgen is klaar in 15 minuten. Mmm!


Klassieke saltimbocca met knolselderijpuree

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Een klassieke saltimbocca is gemaakt van kalfsvlees, maar je kunt ook kip of rund gebruiken. Serveer met een hele zachte knolselderijpuree.


Pizza met tomaat en geitenkaas

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Makkelijk recept voor een heerlijke pizza met tomaat en geitenkaas. Deze pizza is klaar in 25 minuten, recept voor 2 personen.


Gehaktballen gevuld met mozzarella

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Verras iedereen eens door mozzarella in een gehaktbal te plaatsen. Super lekkere gehaktballen gevuld met mozzarella!


Farfalle met ham, champignons en spinazie

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Heerlijk romige farfalle met ham, champignons en spinazie. Super snel te maken, klaar in iets meer dan een half uur. Recept voor 4 personen.


Rode bieten ravioli

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Enorm lekkere huisgemaakte rode bieten ravioli met een zachte mascarpone en ricotta vulling. Klaar in minder dan een uur tijd.


Kip omwikkeld met spek

Kooktijd 2 uur 5 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Heerlijke en simpele kip omwikkeld met spek Geserveerd met verse pasta en een antiboise. Recept voor 2 personen, klaar in 2 uur.


Tortellini met spekjes en kruidenolie

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Met kaas gevulde tortellini met een romige speksaus en een frisse kruidenolie. Recept voor 4 personen, klaar in een half uur.


Mozzarella pizza met ham en paprika

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Huisgemaakte pizza's zijn altijd veel lekkerder vinden wij. Zo ook deze mozzarella pizza met ham en paprika, recept voor 4 personen.


Krokante parmezaanse kip

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (51)

Heel simpel recept voor krokante parmezaanse kip. Klaar in maar 20 minuten, recept voor 4 personen. Lekker met aardappelen en een salade.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere italiaans stoofvlees ? Heerlijk langzaam gegaard Italiaans stoofvlees met rode wijn, tijm, laurier en rozemarijn. Serveer met gekookte pasta en een knapperige salade.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 3 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen

Italiaans stoofvlees

Ingrediënten


  • 1 kilo runderstoofvlees
  • 4 kleine uitjes
  • 5 wortelen
  • 4 teentjes knoflook
  • 300 ml rode wijn
  • 700 ml runderbouillon
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 rode puntpaprika
  • 5 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • Scheutje zonnebloemolie
  • Roomboter
  • Bloem
  • Peper en zout

Bereiding

(113)
1
Dep het runderstoofvlees (of sukadelappen) droog met wat keukenpapier. Snijd in fijne blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Doe het vlees in een grote schaal en voeg zout, peper en een eetlepel bloem toe.
2
Roer goed door elkaar heen en voeg eventueel meer bloem toe, zorg ervoor dat het vlees volledig met een dun laagje bloem bedekt is.
3
Pel de uitjes en teentjes knoflook en snijd deze fijn. Schil 5 wortels met een dunschiller en snijd in plakjes. Was de puntpaprika en snijd in dunne reepjes.Italiaans stoofvlees
4
Voeg een scheutje zonnebloemolie toe aan een braadpan op middel-hoog vuur. Voeg ook een stuk roomboter toe, laat smelten. Fruit de ui en knoflook aan, voeg dan het rundvlees toe aan de pan.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.