Italiaanse hoofdgerechten

Italiaanse hoofdgerechten

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Italiaans stoofvlees uitgekozen. Heerlijk langzaam gegaard Italiaans stoofvlees met rode wijn, tijm, laurier en rozemarijn. Serveer met gekookte pasta en een knapperige salade. Volledig recept bekijken

Italiaans stoofvlees
😍 113Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Italiaans stoofvlees

3 uur 45 minuten
6 personen

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Dep het runderstoofvlees (of sukadelappen) droog met wat keukenpapier. Snijd in fijne blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Doe het vlees in een grote schaal en voeg zout, peper en een eetlepel bloem toe.

Roer goed door elkaar heen en voeg eventueel meer bloem toe, zorg ervoor dat het vlees volledig met een dun laagje bloem bedekt is.

Pel de uitjes en teentjes knoflook en snijd deze fijn. Schil 5 wortels met een dunschiller en snijd in plakjes. Was de puntpaprika en snijd in dunne reepjes.

Voeg een scheutje zonnebloemolie toe aan een braadpan op middel-hoog vuur. Voeg ook een stuk roomboter toe, laat smelten. Fruit de ui en knoflook aan, voeg dan het rundvlees toe aan de pan.

Bak het vlees aan alle kanten mooi bruin. Voeg nu ook de plakjes wortel samen met de puntpaprika toe. Bak een aantal minuten lang mee en blus het geheel af met 300 ml rode wijn. Voeg dan 700 ml runderbouillon toe.

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.