Franse lunch

Franse lunch

Toon filters

Geen resultaten gevonden voor ""

Misschien een tikfoutje? Of probeer naar iets anders te zoeken.

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Piperade uitgekozen. Piperade is een klassiek Baskisch gerecht, gemaakt met o.a. paprika, tomaat en ui. Een makkelijke vegetarische maaltijd om te serveren met brood. Volledig recept bekijken

Piperade
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Piperade

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Laat de geroosterde paprika uitlekken en snijd deze in lange reepjes. Hak een beetje peterselie fijn als garnering. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Verhit olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg het gerookte paprika poeder en een snuf chili poeder toe en bak dit nog kort mee.

Voeg de reepjes geroosterde paprika, tomaten uit blik, passata en laurierblaadjes toe. Laat dit gedurende 10 minuten zachtjes koken.

Als je wilt, kun je het brood in plakken grillen maar dit is niet perse noodzakelijk.

Verwijder de laurierblaadjes en breng op smaak met peper en zout. Breek de eieren op het paprika-tomaten mengsel en zet deze dan gedurende 10 minuten in de oven.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.