Wat eten we vandaag?

Met deze handige tips weet jij snel het antwoord op de vraag 'wat eten we vandaag?' en staat er elke dag weer iets lekkers op tafel.

'Wat eten we vandaag?' is misschien wel de meest gestelde vraag. Eentje die dagelijks weer terug komt, maar hoe bedenk je nou keer op keer iets? Er zijn verschillende manieren om tot een avondmaaltijd te komen, zoals bijvoorbeeld het volgen van een recept of laat je leiden door de aanbiedingen in de supermarkt.

Nog een goede manier om dit te doen is het bekijken van foto's, dit kun je o.a. doen op blogs, andere websites of in tijdschriften. Er is niets leukers dan maandelijks een tijdschrift vol met mooie foto's en inspiratie op de deurmat te vinden om doorheen te bladeren. Toen ik nog in Nederland woonde had ik bijvoorbeeld een abonnement op de Foodies, op deze en vele andere kun je een proefabonnement afsluiten om te kijken of het ook iets voor jou is. In dit overzicht met alle abonnementen kun je kiezen waar je volop inspiratie uit wilt gaan halen. Het bladeren door kookboeken is nog een goede manier om veel foto's te bekijken om zo ideeën op te doen.

Mijn inspiratie begint standaard met mijn koelkast en voorraadkast. Soms kun je met restjes de leukste en lekkerste gerechten verzinnen en hoef je hiervoor maar weinig extra ingrediënten te kopen. Hierdoor verspil je zo min mogelijk eten, is je maandelijkse budget lager en je verzint telkens weer iets anders.

Het maken van weekmenu's helpt hiervoor ook, maar mijn tip is om één dag in de week vrij te houden waarin je restjes kunt opmaken. Zo kun je bijvoorbeeld ook bepaalde ingrediënten kopen en vooraf al weten dat je met de andere helft iets anders kunt gaan doen. Dan weet je dus bijvoorbeeld meteen met welk ingrediënt je een nieuwe avondmaaltijd wilt bedenken. 

Minestrone soep
Minestrone soep

'Hoe bedenk je die nieuwe avondmaaltijd dan?' Hiervoor heb ik overzicht pagina's gemaakt per ingrediënt, in mijn geval komen deze groenten meestal uit de moestuin maar gekochte groenten en fruit zijn natuurlijk net zo goed. Een restje tomaat, bleekselderij, paprika of andere groenten kunnen makkelijk omgetoverd worden tot een pastasaus of soep. Deze kun je dan vervolgens invriezen en als je dan na deze tips nog steeds niet weet wat je wilt gaan eten, heb je altijd iets achter de hand! 

  • volg een recept
  • aanbiedingen in de supermarkt
  • foto's bekijken op blogs of andere websites
  • bladeren door tijdschriften
  • bladeren door kookboeken
  • recepten in de krant
  • je eigen voorraad
  • je smaak herinneringen
  • restaurant bezoek
Pepersteak salade
Pepersteak salade

 


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-eten-we-vandaag


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
← Vorig blog
Foodtrends van 2020

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.