Eten voor onderweg: do's and don'ts

Maak van je lange autorit een feestje met deze snacks en lunch tips voor onderweg. Reis je in de zomer, dan is een koelbox of koeltas onmisbaar.

Lange autoritten zijn voor ons een eitje, sinds we in Zuidwest Frankrijk wonen rijden we namelijk met enige regelmaat naar onze familie en vrienden in Nederland. Wij eten nooit bij een wegrestaurant en nemen altijd onze eigen lunch en snacks mee.

Met al deze ervaring weten we inmiddels wat ideaal is om mee te nemen onderweg en wat juist niet. We delen deze ervaring graag met je!

De meest ideale lunch voor onderweg is met stipt op 1 een pastasalade. Een goede manier om de koelkast leeg te maken voor je op vakantie gaat. Maar let op wat je erin doet, zodat je salade lekker vers zal blijven. Haal bijvoorbeeld de zaadlijsten van de komkommer eruit, deze zullen de pastasalade op den duur niet zo lekker maken. 

Verdeel de pastasalade het liefste in individuele bakjes, zo heeft iedereen zijn eigen porties en kan er tegelijk gegeten worden zonder dat je bordjes nodig hebt. Vergeet ook de vorken niet, bij voorkeur bamboe bestek zodat je geen afwas hebt.

Pastasalade met broccoli
Pastasalade met broccoli

Een broodje onderweg heeft niet onze voorkeur, vooraf gesmeerd brood wordt namelijk snel te zacht en de smaak van het beleg wordt er niet beter op. Onderweg smeren is daarom onze tip: Neem brood en beleg mee, vergeet het mes niet, en een broodje is zo gemaakt.

Wraps zijn heerlijk voor onderweg, maak ze dan wel vlak voor vertrek anders zullen ze net zoals de broodjes zacht worden. Bak ze kort in de pan, een ongebakken tortilla is een stuk minder lekker. Verpak ze in aluminiumfolie, zo blijven ze het lekkerste en ze zijn onderweg makkelijk te eten.

Wat betreft snacks is het beste om geen snoep of zoetigheden mee te nemen. Deze maken je slaperig, je krijgt er even energie van en daarna kak je net zo hard weer in. Neem liever iets gezonds, dat geeft je blijvend energie. Chocolade is daarnaast ook nog eens niet zo handig omdat het al snel zal smelten in een warme auto.

Denk hierbij aan nootjes (zonder schil, minder rommel), mueslirepen, stukken paprika en cherry tomaatjes. Vermijd bij voorkeur stukken komkommer, deze drogen snel uit waardoor ze minder lekker worden. 

Fruit is een goede optie tijdens een autorit, vooral appels en bananen zijn ideaal. Meloen, sinaasappel en mandarijntjes zijn een minder goed idee tijdens het rijden, ze geven veel afval en je zal gegarandeerd knoeien met het sap dat vrij komt.

Overnight oats met perzik
Overnight oats met perzik

Wanneer je al vroeg in de auto zit, kun je eventueel een ontbijtje meenemen voor onderweg. Overnight oats zijn hiervoor ideaal.

Het belangrijkste dat je altijd in je auto zou moeten hebben, zeker in de zomer en ook tijdens minder lange autoritten, is water. Flesjes water kun je wat ons betreft nooit genoeg hebben.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/eten-voor-onderweg-dos-and-donts


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
2 stemmen
Volgend blog →
Hoe dop je tuinbonen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.