Wat is een demi-glacesaus?

Wat is demi glace? Deze saus gebruik je als basis voor andere sauzen en heeft een mooie volle kleur en smaak.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Gepubliceerd op 01-12-2016.

Bijgewerkt op: 28-01-2017

Wat is een demi-glacesaus?
Volgens Auguste Escoffier is een demi-glacesaus een afleiding van de Espagnole saus. Een demi-glacesaus is zeer donker van kleur en niet papperig. De gebruikte hoeveelheid roux moet klein zijn, aangezien een echte glace een vrijwel volledig uitgekookte fond is. Een demi-glace is een sterk ingekookte (bruine) fond met toegevoegde aromatische ingrediënten of bestandsdelen. Deze saus gebruik je als basis voor andere sauzen.

Basis recept demi-glacesaus

  • 25 gram tomatenpuree
  • 1 liter bruine fond
  • 100 gram champignons
  • 9 dl. Espagnole saus
Maak de champignons schoon, snijd deze in dunne plakjes en voeg toe aan een pannetje met de Espagnole saus en fond. Roer tomatenpuree er doorheen en breng aan de kook, dik de saus in tot een gewenste dikte. Passeer de saus door een doek of puntzeef.
Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.

Wat vind je hiervan?

waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Wat is een demi-glacesaus?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.