Ontdek India: typisch Indiase gerechten
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ontdek India: typisch Indiase gerechten

India is voor veel mensen een fascinerend land, bekend om enkele beroemde Indiase gerechten. De Indiase keuken kent een grote verscheidenheid aan regionale stijlen.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 24-02-2022.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-08-2023

India is een fascinerend land, rijk aan tradities, spiritualiteit en kleuren. Het land staat ook bekend om enkele beroemde, zeer lekkere Indiase gerechten en de Indiase keuken staat bekend om het gebruik van specerijen. 

In dit artikel worden enkele typisch Indiase gerechten gepresenteerd, maar ook een aantal hoogtepunten van het land voor wie naar India wil reizen om de gerechten in het land zelf te proeven.

India: een gevarieerd land

India is voor veel mensen een fascinerend land. India is na China het dichtstbevolkte land ter wereld en daarnaast het zevende grootste land ter wereld. Het zal dan ook niet verbazen dat het land ontzettend veel te bieden heeft: met adembenemend mooie natuurlandschappen, van bergen tot heldere meren en tempels en heilige plaatsen tot drukke steden. 

Vier grote religies zijn in India ontstaan (het boeddhisme, het hindoeïsme, het jaïnisme en het sikhisme) en daarom zijn er in het land veel heilige plaatsen te vinden, bijvoorbeeld de Ganges, de beroemde rivier die heilig is voor de hindoes. Daarnaast is het land de bakermat van yoga en de thuishaven van de stad die als yogahoofdstad van de wereld wordt beschouwd: Rishikesh. 

De beroemdste toeristische attractie van India is zonder twijfel de Taj Mahal, niet voor niets uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO en een van de nieuwe zeven wereldwonderen.

De Indiase keuken

Aangezien het land zo groot is, zal het ook geen verrassing zijn dat ook de Indiase keuken een grote verscheidenheid aan regionale stijlen kent, al vallen deze lokale stijlen over het algemeen wel in een van twee grotere groepen: namelijk de Noord-Indiase keuken of de Zuid-Indiase keuken. 

De Noord-Indiase keuken is minder gekruid en maakt gebruik van vlees, terwijl men in Zuid-India overwegend vegetarisch kookt en meer kruiden gebruikt. De basis van bijna alle Indiase gerechten bestaat uit rijst en tarwe, en de Indiase keuken is vooral bekend vanwege het gebruik van veel specerijen. Andere veelgebruikte ingrediënten zijn melk en andere zuivelproducten.

Samosa's
Samosa's

Ook de ayurveda, de traditionele geneeskunde van het land, is van invloed op de Indiase keuken. Volgens de ayurveda is het belangrijk om ook in de keuken naar evenwicht te zoeken (bijvoorbeeld in de keuze van ingrediënten en smaken: zoet, zout, pikant, zuur, bitter en wrang). 

Omdat een groot deel van de Indiase bevolking vegetariër is, deels vanwege hun geloof, zijn er ook voor reizigers die een vegetarisch dieet volgen meer dan genoeg heerlijke gerechten te proeven in India. 

Een aantal typisch Indiase gerechten

Ook buiten India geniet de Indiase keuken populariteit. Bekende Indiase gerechten zijn bijvoorbeeld curry, waarvan er vele variaties zijn, maar ook kip tandoori. Een zeer interessant en gevarieerd Indiaas gerecht is de thali, een gerecht dat bestaat uit vele kleine hapjes, elk geserveerd in een apart schaaltje.

Biryani
Biryani

Zoals eerder gezegd, is rijst de basis van de meeste Indiase gerechten. Een zeer populair Indiaas gerecht is biryani, gemaakt van rijst bereid met specerijen, vlees, vis, eieren of groenten. Ook van dit gerecht zijn er ontelbare variaties. Andere bekende Indiase gerechten zijn dal, korma en naan.

Een reis naar India: visum nodig

Iedereen die naar India wil reizen om kennis te maken met alle smaken die de Indiase keuken te bieden heeft, heeft daarvoor een visum nodig. Gelukkig kan het visum voor India gemakkelijk en snel online worden aangevraagd. 

Nederlandse en Belgische reizigers die naar India gaan voor toerisme, of het nu gaat om een reis om de beroemde toeristische attracties zoals de Taj Mahal te zien of om een reis om de culinaire verscheidenheid van het land te ontdekken, kunnen het visum voor India online aanvragen.

Het toeristenvisum voor India, ook wel eTourist visa genoemd, heeft een totale geldigheidsduur van een jaar. Gedurende deze geldigheidstermijn, mag men een onbeperkt aantal reizen naar India maken, maar elk verblijf in het land mag maximaal 90 dagen duren. Als men aan alle voorwaarden van het visum voldoet, kan het visum India gemakkelijk online worden aangevraagd.

Wat vind je van deze blog?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Ontdek India: typisch Indiase gerechten"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.