Oesters openen
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Oesters openen

Oesters openen is eigenlijk heel eenvoudig met een paar trucjes. Bekijk hier stap voor stap hoe je een oester het snelste en veiligste kunt openen.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 15-12-2022.

Bijgewerkt op: 23-12-2022

Oesters zijn er in veel verschillende vormen en maten, de meest voorkomende is de creuse oester.

Je kunt het beste een oestermes gebruiken, aangezien een ander soort mes of schroevendraaier de schelp zal beschadigen. Hierdoor krijg je stukjes van de schelp in de oester, dit wil je ten alle tijden voorkomen omdat dit echt niet lekker is.

Daarnaast schiet je met een ander soort mes of schroevendraaier sneller uit, dit is erg gevaarlijk. 

Bescherm altijd je hand met een oesterhandschoen of theedoek. Dit beschermt je tegen de scherpe punt van het oestermes, maar ook de oesterschelp zelf kan scherp zijn. 

Oesters openen
Oesters openen

Stap 1: Leg de oester in je (linker)hand met de scharnier naar je toe en de platte kant naar boven.

Stap 2: Steek met het oestermes tussen de twee schelpen in het scharnier, het spitsere deel van de schelp. Wrik niet, hierdoor zal de schelp gaan breken.

Stap 3: Als het oestermes tussen de schelpen zit, draai je voorzichtig een kwartslag zodat de schelp los komt.

Stap 4: Snijd voorzichtig langs de sluitspier en haal de bovenste schelp eraf. 

Stap 5: Snijd de oester los van de onderste schelp en draai de oester om, zo weet je zeker dat de oester volledig los is.

Oesters open doen
Oesters open doen

Serveer de oester zo snel mogelijk, bijvoorbeeld op klassieke wijze of probeer eens gegratineerde oesters. Geniet ervan!

Tips!

Hoe kan ik oesters openmaken zonder oestermes?

Mocht je echt geen oestermes hebben, gebruik dan een platte schroevendraaier die zo dun mogelijk is. Een te dikke schroevendraaier kun je moeilijk tussen de schelpen in gestoken krijgen.

Oesters openen; hoe lang van te voren?

Na het openen van een oester kun je deze het beste direct serveren. Hoe verser hoe beter. Je kunt ze dan een aantal uur erna nog eten, maar langer bewaren is niet aan te raden.

Hoeveel oesters per persoon?

Als voorgerecht worden meestal 6 - 7 oesters per persoon geserveerd.

Wat vind je van deze blog?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Oesters openen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.