Mijn favoriete keukenapparatuur
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mijn favoriete keukenapparatuur

Regelmatig zie je de apparaten die ik gebruik terug in mijn foto's. Welke keukenapparatuur heb ik, en welke gebruik ik hiervan het vaakste?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 23-08-2021.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-08-2023

Regelmatig zie je de apparaten die ik gebruik terug in mijn foto's, voornamelijk tijdens een kijkje achter de schermen op instagram. Welke keukenapparatuur heb ik, en welke gebruik ik hiervan het vaakste?

Al sinds ik niet meer bij mijn ouders woon, vanaf mijn 21e, verzamel ik mijn apparatuur. Zo kocht ik af en toe een nieuw mes tijdens mijn koksopleiding en het eerste op mijn verlanglijstje was een Kitchenaid mixer. Ik heb inmiddels zoveel verschillende soorten keuken apparaten, dat ik zelfs geen wensen meer heb.

Ik ben namelijk van mening dat het fijner is langer te sparen en dan in één keer voor iets duurzaams te kiezen ipv vaker een goedkoper apparaat te kopen.

Keukenmessen

Tijdens mijn opleiding had ik een messenset via school, van deze Diamant Sabatier messen heb ik er nog steeds een aantal. Tijdens mijn stages ben ik overgestapt op Global messen, aangezien het blad dunner is en de messen lichter.

Tip: bekijk ook eens onze top 5 messensets op deze pagina.

Mixer

De KitchenAid keukenmixer stond jarenlang bovenaan mijn verlanglijst. Toen ik deze eindelijk kon kopen, ging ik voor deze Artisan Mixer. Ik gebruik deze dusdanig veel, dat ik soms vanalles tegelijk maak.

Hier in Frankrijk kwamen we ooit een mini KitchenAid mixer tegen als restpartij, deze konden we niet laten staan zo goedkoop deze was. Nu heb ik een extra mini rode KitchenAid mixer, met net zoveel kracht als mijn grote mixer.

Keukenmixer van KitchenAid
Keukenmixer van KitchenAid

Staafmixer

Jarenlang had ik een staafmixer van Philips waar ik erg over te spreken was. Toen deze recent kapot ging, bleek deze al zo oud te zijn dat deze niet meer gemaakt worden.

Ik ging dus voor een uitgebreidere set deze keer, de KitchenAid staafmixer. Ontzettend blij mee, deze maakt alles nog veel gladder dan mijn Philips staafmixer.

Foodprocessor

Ik kocht een foodprocessor voornamelijk om te raspen en hakken. Je kunt er bijvoorbeeld heel makkelijk zelf falafel mee maken. Ik kocht destijds de KitchenAid foodprocessor, de zwarte variant omdat ik dacht dat dit mooi naast mijn (ook zwarte) mixer zou staan.

Heel eerlijk zou ik deze niet direct aanbevelen, maar zou ik (mocht ik een nieuwe kopen) voor de Magimix foodprocessor gaan. Het grote verschil is dat de Magimix veel eleganter is en vooral handzamer. De KitchenAid foodprocessor is een stuk groter en zwaarder, de Magimix foodprocessor neemt minder ruimte in beslag.

Foodprocessor van Magimix
Foodprocessor van Magimix

Blender

De blender van KitchenAid, ook zwart, is dan weer wel een aanrader. Ontzettend fijn, deze kan alle soorten soep super glad pureren. Via de link vind je het nieuwe model van de blender die ik al heel wat jaren met plezier gebruik.

Slowcooker

Mijn slowcooker is van het merk crockpot, een ontzettend fijne slowcooker die ik zeker zou aanraden. Helaas is deze na jaren veelvuldig gebruik kapot aan het gaan. Ik gebruik deze namelijk veel tijdens de koudere maanden, van soep tot stoofpotjes, echt ideaal voor alle slowcooker recepten.

Als deze het volledig gaat begeven ga ik voor deze express pot. Als je de overige functies niet zal gebruiken, blijft de slowcooker een aanrader. Wil je echter ook andere functies, ga dan ook voor de instantpot. 

Express pot van Crock-pot
Express pot van Crock-pot

Ijsmachine

Te rijpe peren, minder mooie aardbeien? Ik maak er graag ijs van, van sorbet tot roomijs, alles is mogelijk! Dit doe ik in mijn magimix ijsmachine, via de link kun je het nieuwe model van mijn inmiddels al oude ijsmachine vinden.

Oven / fornuis

Het fornuis en oven die ik gebruik is van Smeg, een vergelijkbaar model zoals dit Smeg fornuis. Toen we nog in Nederland woonde, hadden we hier een zilver model van.

Hier was ik zo tevreden over, dat we in Frankrijk ook weer voor bijna dezelfde oven zijn gegaan. Hier op het platteland is geen gasaansluiting, dus wij gebruiken hiervoor gasflessen. Deze oven is ontzettend krachtig en heeft een gelijke warmte.

Tot slot

In het overzicht hierboven zie je wat voor soort keukenapparatuur ik vaak gebruik. Sommige machines gebruik je vaker dan anderen, toch is het handig om het juiste gereedschap te hebben voor verschillende doeleinden.

Wat voor soort keukenapparatuur gebruik jij vaak, of heb je een wenslijst? Laat het ons weten door een reactie achter te laten.

Wat vind je van deze blog?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Mijn favoriete keukenapparatuur"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.