Beste messenset van 2021

Een goede messenset is een must in elke keuken. In een messenset zitten verschillende soorten messen, met dit overzicht maak je de beste keuze.

Best buy guide messenset 2021

Met een goede messenset heb je voor elk soort ingrediënt een geschikt mes. Je kunt kiezen uit onder andere een messenblok dat je op kunt hangen aan de muur, een messenset die je op je werkblad kunt zetten of zelfs een messenset die je in een speciale map mee kunt nemen.

Handig voor als je ergens naartoe gaat en je je messen op een veilige manier wil vervoeren.

Hoe kies je een goede messenset?

Wanneer je een messenset koopt dan heb je in de meeste gevallen tenminste 5 of meer messen in huis. Handig, maar deze messen zijn erg scherp.

Daarom is het belangrijk om voor een goede opbergplek te zorgen waar je de messen in kunt steken. Je kunt kiezen om een messenset met bijbehorend messenblok te kopen.

Heb je liever geen messenblok dat op je werkblad of aanrecht staat? Dan kun je ook kiezen voor een messenset die je aan de muur hangt. Meestal is dit aan de hand van een magnetische strip.

De meeste grote keukenmessen bewaar je niet in een keukenla, dit voorkomt dat je jezelf per ongeluk snijd.

Wat de beste messenset voor jezelf is hangt af verschillende factoren, zoals hoe vaak je kookt, hoeveel geld je er voor over hebt en wat je kookstijl is.

De meeste hobbykoks kiezen voor een set met tenminste 1 goed koksmes, een fileermes en een klein mesje. Een goede messenset van roestvrij staal is voor de meeste thuiskoks perfect.

Over het algemeen geldt de regel dat goedkopere messen minder lang mee gaan. Dit heeft te maken met de kwaliteit van het mes, zo gaat een luxe mes met een RVS heft veel langer mee dan een goedkoper modelletje met een plastic heft.

Hulp bij het kiezen van jouw nieuwe messenset

Kijk eens naar wat voor soort messen je vaak (denkt) te gebruiken. In sommige messensets zitten messen die je wellicht niet gebruikt, je kunt dan beter voor een andere set gaan. Of een iets duurdere set maar wel met de messen die je het vaakst gebruikt.

Hieronder hebben wij een top 5 van de beste messensets van 2021 gemaakt, hopelijk helpt dit je tijdens het uitkiezen van je nieuwe messenset. Je kunt op de foto of de naam van het product klikken om deze te bekijken.

#
Afbeelding
Product
Aantal messen
Materiaal messenblokPrijs

1

5
Eikenhout
€€€€

2

WMF Kineo messenblok (7-delig)
Beste voor de thuiskok
6
Eikenhout
€€€

3

Tefal Ice Force (4-delig)
Semi-professioneel
4
Zonder messenblok
€€

4

5
Kunststof
€€

5

14
Dennenhout

tip

-
Roestvrijstaal

Laatste update: oktober 2021

Meer over de messensets

Ben je er nog niet helemaal uit en wil je meer over deze messen weten? Lees dan hieronder verder en leer meer over de 5 beste messensets van 2021.

#1 Diamant Sabatier Riyouri messenblok (5 delig)

Diamant Sabatier Riyouri messenblok
Diamant Sabatier Riyouri messenblok

Dit is meteen het duurste messenblok in dit rijtje. Messen van Diamant Sabatier worden wereldwijd gebruikt, maar vooral door koks op school als een hele goed basisset. 

De messen zitten in een mooi eikenhouten blok (genaamd riyouri, vandaar de naam). Het blok is wat aan de grote kant en past wat minder goed in kleine keukens.

Deze messen gaan lang mee, zijn slijtvast en zijn van hoge kwaliteit, niet zo vreemd dus dat deze set door koks in opleiding gebruikt worden. Voor de thuis- of hobbykoks is dit ook een zeer mooie set. Koop dit messenblok van Diamant Sabatier.

#2 WMF Kineo messenblok (7-delig)

WMF Kineo messenblok (7-delig)
WMF Kineo messenblok (7-delig)

Voor de hobby- of thuiskok is dit 1 van de beste messensets die je kunt hebben. Met deze set heb je direct alle messen die je ook maar nodig zou kunnen hebben in huis.

Deze set heeft 6 messen, namelijk een koksmes, vleesmes, broodmes, groentemes en 2 soorten schilmesjes. Door gebruik te maken van het bijbehorende messenblok heb je de messen altijd binnen handbereik en blijven de messen scherp.

Het zijn scherpe messen waarmee je op een zeer prettige manier verschillende soorten groentes, vlees en vis kunt snijden. De messen roesten niet, maar let wel dat deze messen niet in de vaatwasser kunnen. Koop dit messenblok van WMF Kineo.

#3 Tefal Ice Force (4-delig)

Tefal Ice Force (4-delig)
Tefel Ice Force (4-delig)

Wil je liever een semi-professionele messenset, dan is is de Tefal Ice force iets voor jou. In deze messenset bevinden zich 4 vlijmscherpe messen waarmee je met zeer weinig moeite fruit, groente, vlees en noten snijd.

Alle messen zijn gemaakt van roestvrij staal en is daarbij duurzaam en corrosiebestendig. Je zult jarenlang plezier in de keuken beleven door deze prachtige messenset.

Deze set komt zonder messenblok, dus een handige magnetische messenhouder is raadzaam erbij aan te schaffen. Koop de Ice Force 4-delige messenset van Tefal.

#4 Brabantia tasty+ messenblok (5-delig)

Brabantia tasty+ messenblok (5-delig)
Brabantia tasty+ messenblok (5-delig)

Naast stijlvol is dit Brabantia tasty+ messenblok ook nog eens heel makkelijk schoon te maken. Waar je bij de meeste (houten) messenhouders na verloop van tijd de binnenkant niet schoon kunt maken, is dat bij dit product geen enkel probleem.

Deze messen blijven langer scherp doordat er gebruik gemaakt is van ijsgehard staal. Koop de Brabantia tasty+ messenblok.

#5 AmazonBasics 14-delige messenset met blok

AmazonBasics 14-delige messenset met blok
AmazonBasics 14-delige messenset met blok

Ben je op zoek naar een beginnersset messen, dan is deze AmazonBasics 14-delige messenset (met blok) iets voor jou! Deze set bevat een schaar, messenslijper en 11 messen.

Een koksmes, snijmes, broodmes, cuttermes, schilmes en 6 steakmessen. De messen hebben een lemet (blad) van roestvrijstaal en de handgrepen zijn comfortabel.

Dit zijn het soort messen dat je voor weinig geld kunt kopen, en ook nog eens tegen een stootje kunnen. Deze set is ook een top cadeau voor bijvoorbeeld studenten die net op kamers gaan wonen, pasgetrouwden of iemand die een keuken voor de eerste keer wil inrichten. Koop de AmazonBasics 14-delige messenset met blok.

Tip: handige magnetische messenhouder

Magnetische messenhouder voor aan de muur
Magnetische messenhouder voor aan de muur

Dit product wilden we absoluut niet laten ontbreken in deze lijst. Heb je een goede messenset gekocht, maar heb je toch liever wat meer ruimte op je werkblad? Dan is een magnetische messenhouder die je aan de muur kunt bevestigen wat voor jou.

Met behulp van deze magneetstrip heb je de messen altijd binnen handbereik. Ook kun je in 1 oogopslag zien wat voor soort messen er nog zijn. Praktisch en het ziet er ook nog eens mooi uit. Koop deze magnetische messenhouder voor aan de muur.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/beste-messenset-van-2021


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
1 stem

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.