Kijkje in de keuken: december 2023
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kijkje in de keuken: december 2023

De eerste helft van de feestmaand waren we nog thuis, maar de tweede helft van de feestmaand stonden in het teken van familie en kerst in Nederland!

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 02-01-2024.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-01-2024

Een kijkje in de keuken van Ohmydish, een nieuwe reeks blogs waarin ik je elke maand meeneem naar ons leven met een foodblog en een grote moestuin in Zuidwest Frankrijk.


De feestmaand begon met heerlijk eten bij vrienden thuis en de dag erna gingen we uiteten bij Betty Beef met andere vrienden om het goede nieuws van Marco te vieren. Het was een prachtige zonnige dag met schilderachtige Pyreneeën.

Een kijkje in de keuken: december 2023 - foto 1
Een kijkje in de keuken: december 2023 - foto 2
Een kijkje in de keuken: december 2023 - foto 3

Zomerbanden zijn in Nederland niet zo'n goed idee, dus nadat we de nieuwe auto hadden opgehaald werden deze direct verwisseld voor all season banden. De laatste feestelijke recepten werden gemaakt, de vachtjes van de honden werden geknipt en de laatste oogst uit de moestuin verwerkt: klaar voor Nederland!

Een kijkje in de keuken: december 2023 - foto 4

We zijn 2 weken lang bij mijn moeder en haar vriend in Landgraaf geweest. Het oorspronkelijke plan was enkel kerst vieren met familie, maar aangezien mijn tante met pensioen ging leek het ons leuk naar haar pensioensfeest te gaan een week voor kerst. Zo hadden we ook de tijd om onze paspoorten te verlengen in een grensgemeente, ofwel Maastricht. Alleen maar lof, want ze hadden hun best gedaan zodat de paspoorten een dag voor kerst klaar waren.

Een kijkje in de keuken: december 2023 - foto 5
Een kijkje in de keuken: december 2023 - foto 6
Een kijkje in de keuken: december 2023 - foto 7

In de winter naar Nederland is niet de beste tijd wat weer betreft, maar het fijne samenzijn met familie maakt veel goed. De eerste week werd er nog gewerkt vanuit Nederland, maar de tweede week had iedereen vrij genomen. Heerlijk even een week ontspannen en bijkomen van een heftig jaar.

We hebben niet zoveel vrienden gezien i.v.m. afstand en ik was flink verkouden geworden. We zijn wel op de koffie geweest bij vrienden om hun nieuwe huis te bekijken en vervolgens gaan lunchen met een vriend in Weert. Kerstavond stond in het teken van tapas en cadeaus met mijn stiefzusje en haar vriend. 

Een kijkje in de keuken: december 2023 - foto 8
Een kijkje in de keuken: december 2023 - foto 9

Eerste kerstdag maakte wij verschillende gerechten en mijn moeder en haar vriend zorgde voor het hoofdgerecht. Ik maakte o.a. vitello tonnato en Bûche de Noël met vanille en frambozen. Tweede kerstdag kwam familie ontbijten, gevolgd door een dobbelspel. Mijn tante en nichtje bleven nog urenlang kletsen en spelletjes spelen, maar in de avond waren we met z'n 2en en bestelden we chinees, heerlijk!

Een kijkje in de keuken: december 2023 - foto 10
Een kijkje in de keuken: december 2023 - foto 11
Een kijkje in de keuken: december 2023 - foto 12

We eindigden onze Nederland trip met een broodje werrem sjink van Bufkes tijdens het boodschappen doen, want er werden weer wat spullen meegenomen die in Frankrijk niet te koop zijn of een stuk goedkoper in Nederland zijn.

Een kijkje in de keuken: december 2023 - foto 13

Doordat de paspoorten op tijd waren gelukt konden we weer thuis zijn met oudjaarsdag. We nodigden vrienden uit voor een raclette avond, uiteraard met bubbels, oliebollen en wafels. Zoals we dat in Nederland/Limburg doen en dat viel ontzettend in de smaak!

Bonne année et bonne santé!

 - Bisous, Véronique

Wat vind je van deze blog?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Kijkje in de keuken: december 2023"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.