Een kijkje in de keuken van Ohmydish, een reeks blogs waarin ik je elke maand meeneem naar ons leven met een foodblog en een grote moestuin in Zuidwest Frankrijk
Aan het begin van de maand was ik nog herstellende van mijn operatie, maar inmiddels gaat het weer helemaal goed. We gingen eten bij vrienden thuis, waar er speciaal voor mij een salade werd gemaakt en we kwamen tot de conclusie dat de alcoholvrije bubbels van Carrefour best prima zijn. In een dorp verderop was een soort kermis met verschillende luchtkussens etc. waar we met vrienden en hun dochtertje naartoe gingen.

3 jaar geleden is ons volledige dak vervangen, maar de dakdekker moest nog een keer terug komen om de rand onder het dak dicht te maken. Dat is inmiddels gebeurd en we merken al direct verschil (geen vogelnesten etc meer). Ik heb Buddy's vacht weer netjes gemaakt en dat gooi ik vervolgens altijd in de tuin zodat de vogels - deze keer elders - daarmee nestjes kunnen maken.

Marco had wederom een scan/echo en een week later een controle voor alle moedervlekken. De dermatoloog heeft er dusdanig vertrouwen in dat hij pas over een jaar terug hoeft te komen i.p.v. elke 6 maanden. Zeer goed nieuws dus! Aansluitend maken we altijd gebruik van de winkels in Pau, dit keer paas inkopen en de toko, waar we in de Japanse tuin hebben geluncht.

Het muurtje van rivierstenen in de tuin is volledig gerepareerd, het ziet er nu nog erg nieuw uit maar zodra dit een beetje gaat verkleuren zal het weer een mooi geheel worden. Achter het muurtje heb ik stekjes rozemarijn geplant, zodat het in de toekomst hopelijk mooie struiken worden i.p.v. overgroeide onkruid onder de nieuwe magnolia boom.


Het is al vaak mooi weer geweest, waardoor we vele lunches en pauzes in de tuin hebben doorgebracht. Zoals bijvoorbeeld kalkoenballetjes met rijst en salade, en koffie met paas cheesecake.

In de moestuin gebeurt dit jaar erg weinig in vergelijking met voorgaande jaren. Inmiddels ben ik volledig hersteld, maar het was al erg laat om nog te beginnen aan het voorbereiden van de grond, moestuinbakken maken, voorzaaien etc. Op zich wel jammer, maar we gaan in juni ook nog enkele weken naar Nederland dus het is goed zo. De tuinbonen had ik maanden geleden wel al gezaaid en die gaan super goed, hopen op een goede oogst!

Mijn moeder was jarig en is samen met haar vriend haar verjaardag hier komen vieren (65 lentes jong!). Dat viel tegelijk met het paasweekend, dus hadden we een uitgebreide paasbrunch en een barbecue verzorgd. Voor Pasen had ik bij een lokale boerderij heerlijke verse eendeneitjes en ganzeneieren gehaald en het brood had ik zelfgemaakt.




We maakten een heerlijke wandeling en na dit korte weekend was het weer tijd om ze op maandagochtend naar het vliegveld (Tarbes-Lourdes) te brengen.

De rest van de maand hebben we beide voornamelijk veel aan de websites gewerkt - naast ohmydish.nl namelijk ook ohmydish.com / simplementdelicieux.fr - en bezig geweest met tuinonderhoud, wandelingen met onze hond Buddy, nieuwe recepten maken en genieten van de zon.
- Bisous, Véronique