Een kijkje in de keuken: oktober 2023
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Een kijkje in de keuken: oktober 2023

Deze maand stond in het teken van gezelligheid, etentjes, een dagje naar de Pyreneeën en een wijnproeverij. Maar helaas ook wederom veel medische afspraken, lees hier waarom.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 02-11-2023.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-11-2023

Een kijkje in de keuken van Ohmydish, een nieuwe reeks blogs waarin ik je elke maand meeneem naar ons leven met een foodblog en een grote moestuin in Zuidwest Frankrijk.


Oktober begon met een ‘repas’ in ons dorp, ofwel eten met dorpsgenoten in de ‘salle de fête’ georganiseerd door de feestcommissie, net zoals het dorpsfeest afgelopen juli. We gingen eten bij vrienden een paar dorpen verderop waar er weer heerlijk gekookt was met bijpassende wijnen zoals altijd. 

Een kijkje in de keuken: oktober 2023 - foto 1

We kregen bezoek van Marco's collega (+ vrouw en hond Nala): een week samen werken, dagje naar de Pyreneeëen, wijn proeven bij Chateau d'Aydie, rondleiding bij de bio boerderij van de buren, uitgebreid vegetarisch koken/eten en de mannen hebben het laatste stuk van het nieuwe dak geïsoleerd. Súper blij mee, nu de nachten kouder worden merken we al direct verschil.

Een kijkje in de keuken: oktober 2023 - foto 2
Een kijkje in de keuken: oktober 2023 - foto 3
Een kijkje in de keuken: oktober 2023 - foto 4
Een kijkje in de keuken: oktober 2023 - foto 5
Een kijkje in de keuken: oktober 2023 - foto 6

31 augustus was er na maanden wachten dan eindelijk een eerste afspraak bij de dermatoloog. Vanaf toen ging het snel en volgde er een paar dagen later met spoed een eerste operatie en veel afspraken in het ziekenhuis. Er werd namelijk een melanoom ontdekt bij mijn man Marco, ofwel huidkanker. 

De pet-ct scan liet zien dat er geen uitzaaiingen zijn, de fles champagne stond al koud aangezien dit betekent dat een chemokuur niet nodig is. Een grote opluchting, maar helaas niet het einde van de medische molen. Een tweede operatie werd ingepland; er zal nog meer huid en klier(en) weggehaald worden. Hopelijk is dit voldoende en wél het einde van de medische molen, nog even duimen dus!

Een kijkje in de keuken: oktober 2023 - foto 7

Verschillende groenten uit de moestuin deze maand: o.a. wortel, paprika, aardpeer, zoete aardappel en koolrabi. De aardperen werden gedeeld met vrienden, de buren en mijn fysio. Daarnaast hebben we weer 4 nieuwe bomen geplant: peer, abrikoos en pruim.

Pechmaand met de auto: de auto startte niet meer door eigen schuld (accu leeg) en nu mogen we er ook nog eens niet meer mee rijden, ivm versleten banden, omdat hij niet door de APK komt. Pap's tweede auto is onze redding de komende weken.

Een kijkje in de keuken: oktober 2023 - foto 10

Er werden deze maand nog wat zwaardere klussen afgerond, zoals o.a. de deurbel opnieuw aansluiten door een dikke pilaar. Met Marco's nieuwe boor was dit een eitje, haha. De rest van 2023 zal Marco aan het herstellen zijn van de operatie, dus ons doel om voor kerst een badkamer boven te hebben is niet haalbaar. Helemaal niet erg, want een goede gezondheid is veel belangrijker.

Een kijkje in de keuken: oktober 2023 - foto 9
Een kijkje in de keuken: oktober 2023 - foto 8

We sloten de maand af met een etentje met vrienden bij ons thuis, waarbij ik carpaccio bonbons, draadjesvlees met witte zoete aardappel puree en chocolademousse serveerde. 

Er werden naast ontelbaar veel berichtjes en kaartjes ook bloemen bezorgd (door mijn lieve familie) voor het goede nieuws van de scan en we gaan uit van het beste voor de toekomst!

 - Bisous, Véronique

Wat vind je van deze blog?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Een kijkje in de keuken: oktober 2023"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.