Een kijkje in de keuken: juli 2023

In de maand juli kwam mijn moeder op bezoek, was ik jarig, er was een weekend lang dorpsfeest in ons Franse dorp en er was veel te doen in de moestuin.

Een kijkje in de keuken van Ohmydish, een nieuwe reeks blogs waarin ik je elke maand meeneem naar ons leven met een foodblog en een grote moestuin in Zuidwest Frankrijk.


Een kijkje in de keuken: juli 2023 - foto 2

Door de vele hittegolven en droogte van vorig jaar hadden 2 enorme dennenbomen in onze tuin het helaas niet overleefd. Een nieuwe buurman kwam deze voor ons omzagen in ruil voor een heerlijke en gezellige BBQ; zo leuk want nu hebben we er nieuwe Franse vrienden bij! Wij hebben zelf nog geen houtkachel, dus brachten het hout naar een Britse vriend een paar dorpen verderop waar hij een mega lekkere rabarber cocktail klaar had staan.

Een kijkje in de keuken: juli 2023 - foto 2

Op momenten dat het niet te heet is wandelen we af en toe door ons dorp met onze honden Buddy en Tommy. De broertjes worden deze zomer 11 jaar, dus lange wandelingen in combinatie met warmte gaan iets minder goed maar verder zijn ze nog steeds in topconditie.

Een kijkje in de keuken: juli 2023 - foto 3

De mirabellen (een pruimensoort) waren rijp, ze zijn prachtig en smaakvol dit jaar dus ik maakte er een mirabellen kruimeltaart van. Ook de eerste bieten werden geoogst, welke o.a. verdwenen in een bieten lasagne, linzenstoof en pannenkoekjes. Ook werden er kilo's komkommers, courgettes, boterbonen en sperziebonen geoogst en verwerkt.

Ik had al langer heel veel boekideeën en deze maand maakte ik eindelijk eens tijd vrij voor het eerste idee. Proef de seizoenen - zomer is mijn eerste ebook ooit en ik vond het spannend en buiten mijn comfortzone om uit te brengen. Om het ebook aan te kunnen bieden moest er een webwinkel worden gemaakt. Mijn man Marco is webdeveloper van beroep en één van zijn specialiteiten is het maken van webwinkels. Dat komt perfect uit want ik ben zelf opgeleid tot kok (leidinggevende keuken) waardoor alles in de online wereld voor mij nieuw en onbekend is. Zoals de naam van het ebook al doet vermoeden kun je trouwens in de herfst, winter en lente opnieuw ebooks verwachten om de reeks compleet te maken.

Een kijkje in de keuken: juli 2023 - foto 4

Ik hou ontzettend van het bezoeken van festivals en concerten, sinds we in Frankrijk wonen is dit er door tijdsgebrek nog weinig van gekomen. Toen ik zag dat SKA-P bij ons ‘in de buurt’ kwam, kocht ik direct tickets. Het concert was fantastisch, ik heb nog nooit een ska band gezien die 2 uur lang zoveel energie had.

Een kijkje in de keuken: juli 2023 - foto 5

Wij wonen in de buurt van de Pyreneeën, zelf wonen wij in het dal en Britse vrienden van ons wonen op de heuvels met prachtig uitzicht, om jaloers op te zijn. We gingen bij ze eten en zijn ontzettend blij dat het goed met hem gaat na zijn hartoperatie.

Een kijkje in de keuken: juli 2023 - foto 6

In Frankrijk is het gebruikelijk dat elk dorp in de zomer een dorpsfeest heeft, bij ons is dit een heel weekend. Mijn moeder en haar vriend gingen dit jaar voor het eerst met ons mee en hebben 3 x heerlijk gegeten, gemaakt door de feestcommissie en de slager uit ons dorp.

Een kijkje in de keuken: juli 2023 - foto 7

Aan het einde van de maand was ik jarig, ik werd 36 en dit vierde we door eerst te gaan lunchen en wandelen bij een meer in de buurt (lac d'Aignan). Gevolgd door kwarktaart met vrienden en hapjes als avondeten. Behalve een irrigatiesysteem voor de moestuin en o.a. de mooiste lelies kreeg ik van een Britse vriend een verse truffel. Ik maakte er verse tagliatelle bij en de dag erna een truffel omelet voor de lunch, in één woord: heerlijk!

Een kijkje in de keuken: juli 2023 - foto 8

De zomer is nog nooit zo wisselvallig geweest als dit jaar, veel zonnige dagen maar helaas ook ontzettend veel storm, regen en hagel met bijbehorende schade en stroomuitval. Tijdens het zoveelste weekend zonder stroom - ja echt, een heel weekend - kwamen er cocktails en monopoly aan te pas.

Een kijkje in de keuken: juli 2023 - foto 9

De tomaten werden ziek (Phytophthora) door de vele regen en toen ze na behandeling hersteld waren kwam er hagel zo groot als pingpongballen. Maar aan het einde van de maand kon er gelukkig toch de eerste mand tomaten geoogst worden.

Een kijkje in de keuken: juli 2023 - foto 10

Een drukke maand wat betreft werk, want er waren naast het maken en uitwerken van recepten ook veel samenwerkingen en meerdere (video) meetings. Wij zijn zelf geen vakantiegangers, dus wij nemen enkel af en toe een dag vrij om iets leuks te gaan doen met bezoek uit Nederland. We wonen namelijk in een prachtige omgeving waar nog veel te ontdekken valt.

 - Bisous, Véronique

Een kijkje in de keuken: juli 2023 - foto 11


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/een-kijkje-in-de-keuken-juli-2023


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
10 stemmen
Volgend blog →
8 x taco recepten

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.