Een kijkje in de keuken: november 2023
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Een kijkje in de keuken: november 2023

Een maand waarin we noodgedwongen veel thuis zijn geweest, maar met een knal van een einde door super belangrijk goed nieuws.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 01-12-2023.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-12-2023

Een kijkje in de keuken van Ohmydish, een nieuwe reeks blogs waarin ik je elke maand meeneem naar ons leven met een foodblog en een grote moestuin in Zuidwest Frankrijk.


Zonder in teveel details te treden was dit een maand die in het teken van Marco's operatie en herstel stond. Dit was een tweede operatie waarin ze meer huid en een klier hebben weggehaald. De volgende dag mocht ik hem weer ophalen, alles was goed gegaan en alleen maar lof over de Franse gezondheidszorg.

Een kijkje in de keuken: november 2023 - foto 1

Aan het einde van de maand kwam het goede nieuws: ze hebben alle slechte cellen kunnen verwijderen en de medische molen is ten einde! Hoera, geen lokale chemo, geen ritjes naar het ziekenhuis of verpleging aan huis meer. We zijn uiteraard ontzettend blij en opgelucht!

Om het goede nieuws te vieren - en deze negatieve periode achter ons te laten - hebben we onszelf een mooie koffiemachine cadeau gedaan. 10 jaar geleden maakte we in ons eerste huis al een koffiehoek, maar de machine was er nooit van gekomen dus het werd tijd!

Een kijkje in de keuken: november 2023 - foto 2

Een maand waarin we uiteraard voornamelijk thuis zijn geweest en meerdere mensen op ziekenbezoek zijn geweest. Waar er natuurlijk voor iets lekkers bij de koffie gezorgd werd, zoals pepernoten kwarktaart en pepernoten arretjescake.

In de moestuin kon er deze maand nog pastinaak, broccoli, wortel en aardperen geoogst worden. De knoflook en tuinbonen voor volgend jaar zijn de grond in gegaan en verder in november niets in de tuin gedaan.

Een kijkje in de keuken: november 2023 - foto 3
Een kijkje in de keuken: november 2023 - foto 4

We zijn bezig geweest met het kopen van een nieuwe auto, aangezien de milieuzones (crit'air) in 2024 en 2025 uitgebreid gaan worden. Dit maakt de oude diesel auto van mijn vader niet meer echt geschikt om mee te rijden, of in ieder geval niet meer overal. Een motorrijder heeft een handje geholpen door flink te remmen, waarin de remmen van de oude auto minder sterk bleken te zijn dan die van de nieuwe(re) motor. Niks aan de hand verder, maar total loss omdat het bij zulke auto's al snel niet meer de moeite waard is deze te laten repareren. We gebruikten deze auto als extra auto, omdat je op het Franse platteland niet zonder auto kunt.

Een kijkje in de keuken: november 2023 - foto 6

Onze eigen auto is iets nieuwer, maar gaat over een jaar ook minder geschikt zijn om mee naar Nederland te rijden i.v.m. de milieuzones. We zochten daarom al een tijdje naar een betaalbare nieuwere auto met een crit'air 1 en vonden een fijne Citroën cactus. We kunnen 'm direct gaan proberen, want in december gaan we naar Nederland. Dat staat al een tijd op de planning, want dit gaat de eerste keer sinds onze emigratie worden om kerst met familie te vieren.

Een kijkje in de keuken: november 2023 - foto 5

Er waren hier in Zuidwest Frankrijk in november al af en toe winterse dagen, deze vroegen om erwtensoep en werken in een heet bad. Ik maakte meerdere winterse recepten, welke in het nieuwe jaar pas online gaan komen. In december kun je de laatste herfstige recepten en nieuwe feestelijke kerst recepten verwachten.

 - Bisous, Véronique

Wat vind je van deze blog?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Een kijkje in de keuken: november 2023"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.