Drie makkelijke manieren om gezonder te gaan leven
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Drie makkelijke manieren om gezonder te gaan leven

We willen wel gezonder leven, maar we willen er niet te veel voor doen. Gelukkig zijn er best manieren te vinden waarop je gezonder kunt leven, zonder dat je dit al te veel moeite hoeft te kosten.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 20-04-2022.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 20-04-2022

Gezonder leven. Voor heel veel mensen geldt dat dat een goed idee zou zijn. Maar in de meeste gevallen blijft het bij een idee, een voornemen. Want om een echt gezondere levensstijl in de praktijk te brengen, dat vinden we meestal lastig. 

We willen wel gezonder leven, maar we willen er niet te veel voor doen. En eigenlijk ook niet te veel voor laten. Gelukkig zijn er best manieren te vinden waarop je gezonder kunt leven, zonder dat je dit al te veel moeite hoeft te kosten.

Gezonder te werk gaan in de keuken

Ten eerste kun je net wat gezonder te werk gaan in de keuken. Dat betekent niet meteen dat je je lievelingsgerechten niet meer kunt bereiden, maar wel dat je net wat meer aandacht besteedt aan de manier van bereiding. 

Zo kun je overwegen om eens een keramische pannenset te kopen. Met een keramische pan heb je namelijk minder olie of boter nodig om je gerecht te bereiden, en dat is mooi meegenomen. Een kleine ingreep, die je geen extra moeite zal kosten, en die ook het resultaat niet beïnvloedt: een makkelijkere manier om gezonder te gaan koken is er niet.

Wil je nog meer doen, dan kan dat natuurlijk. Een wat kleinere portie vlees, en juist wat meer groente. Wat minder zout gebruiken, en meer kruiden om toch je gerecht smaak te geven. Of wat kleinere porties bereiden, en wat meer aandacht geven aan de presentatie op het bord. 

Je zou er ook voor kunnen kiezen om een kleinere pan te gebruiken, bijvoorbeeld 20 of 24cm. Allemaal kleine, makkelijke en niet al te ingrijpende manieren om een gezonde levensstijl te starten in de keuken.

Gevulde pastaschelpen met spinazie
Gevulde pastaschelpen met spinazie

Neem wat vaker de trap

Een andere makkelijke manier om net wat gezonder te gaan leven? Wat vaker de trap nemen, in plaats van de lift of de roltrap. Dat kost je, als het niet om heel veel etages gaat, nauwelijks extra tijd en moeite, maar levert je wel een betere conditie op. 

Probeer je gewoontes op dit gebied consequent te veranderen, en je komt dagelijks min of meer vanzelf aan de hoeveelheid beweging die je wordt aangeraden. Wederom een kleine aanpassing die echt zoden aan de dijk kan zetten.

Fruitspiesjes
Fruitspiesjes

Vervang een ongezond tussendoortje

De laatste manier is misschien nog wel de meest ingrijpende van de drie, al valt ook deze reuze mee. Probeer per dag één ongezond tussendoortje te vervangen door een gezond exemplaar. Neem een handje ongezouten, ongebrande noten, in plaats van een handje pinda’s of chips. Eet in je ochtendpauze geen koekje, maar een bakje gemengd fruit. 

Er zijn echt gezonde tussendoortjes te vinden die je lekker gaat vinden, en die net zo zeer als een traktatie aan gaan voelen als hun ongezondere varianten. Door daarvoor te kiezen, krijg je in plaats van ‘nutteloze calorieën’ opeens gezonde voedingsmiddelen binnen.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Drie makkelijke manieren om gezonder te gaan leven"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.