Als je een goedkoper alternatief zoekt als pronkstuk tijdens de feestdagen, is varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven echt een aanrader.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-12-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de knoflooktenen en snijd deze door de helft.
Dep de varkensrug droog met keukenpapier en snijd deze vrij diep in met een scherp mes.
Plaats de knoflook en takjes rozemarijn in de inkepingen en bestrooi het vlees met peper en zout.
Was de krieltjes en bleekselderij, snijd de bleekselderij in grove stukken en zet opzij.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 160 graden Celsius.
Verhit boter in de grote bakpan en bak de varkensrug mooi goudbruin aan beide kanten.
Laat de boter in de pan, hier kun je namelijk een heerlijke saus van maken.
Plaats het vlees in de ovenschaal met de inkepingen naar boven.
Plaats de kruidnagels nu ook in de inkepingen en verdeel de stukken bleekselderij en de krieltjes om het vlees heen.
Verdeel nog wat peper en zout over de krieltjes.
Bak de varkensrug mooi gaar in ongeveer 45 minuten. De kerntemperatuur moet minimaal 60 graden zijn. Deze kun je controleren met behulp van een vleesthermometer.
Maak een makkelijke saus door een ui in ringen te snijden en deze te bakken samen met nog een paar extra takjes rozemarijn in de braadboter.
Blus eventueel af met Brandy of sherry en serveer de heerlijke en simpele jus bij de varkensrug.
Serveer het stuk vlees met bijvoorbeeld met stoofperen en rode kool. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Dankjewel, super om te horen! Veel liefs, Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.