Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven

Als je een goedkoper alternatief zoekt als pronkstuk tijdens de feestdagen, is varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven echt een aanrader.

1 uur
6 personen
Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven ingrediënten

Recept varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-12-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
50 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd deze door de helft.

Dep de varkensrug droog met keukenpapier en snijd deze vrij diep in met een scherp mes.

Plaats de knoflook en takjes rozemarijn in de inkepingen en bestrooi het vlees met peper en zout.

Was de krieltjes en bleekselderij, snijd de bleekselderij in grove stukken en zet opzij. 

Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven voorbereiding
Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven voorbereiding

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 160 graden Celsius.

De varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven afmaken – 50 minuten

Verhit boter in de grote bakpan en bak de varkensrug mooi goudbruin aan beide kanten.

Laat de boter in de pan, hier kun je namelijk een heerlijke saus van maken.

Plaats het vlees in de ovenschaal met de inkepingen naar boven.

Plaats de kruidnagels nu ook in de inkepingen en verdeel de stukken bleekselderij en de krieltjes om het vlees heen.

Verdeel nog wat peper en zout over de krieltjes. 

Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven
Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven

Bak de varkensrug mooi gaar in ongeveer 45 minuten. De kerntemperatuur moet minimaal 60 graden zijn. Deze kun je controleren met behulp van een vleesthermometer.

Maak een makkelijke saus door een ui in ringen te snijden en deze te bakken samen met nog een paar extra takjes rozemarijn in de braadboter.

Blus eventueel af met Brandy of sherry en serveer de heerlijke en simpele jus bij de varkensrug.

Serveer het stuk vlees met bijvoorbeeld met stoofperen en rode kool. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1144.22 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
36.84 g
2.6 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
105.66 g
44.31 g
Eiwitten
10.96 g
Vezels
4.61 g
Natrium
1666.03 mg
Mineralen
Ijzer
2.46 mg
Calcium
89.27 mg
Magnesium
35.24 mg
Kalium
35.24 mg
Fosfor
168.49 mg
Koper
0.21 mg
Zink
1.35 mg
Jodium
3.75 µg
Selenium
4.31 µg
Vitamines
Vitamine C
31.52 mg
Vitamine D
3.08 mg
Vitamine A
0.38 mg
Vitamine B1
0.14 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.36 mg
Vitamine B12
0.75 µg
Foliumzuur
51.59 µg
Vitamine E
1.22 mg
Vitamine K
7.24 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven"
Mans zegt op 09-02-2024
Gewelig lekker
Ohmydish zegt op 09-02-2024

Dankjewel, super om te horen! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.