Maak je eigen noten-dadelbrood, gemaakt met verse dadels, gist en yoghurt. Heerlijk met een laag gezouten boter of bij een kaasplankje.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-11-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng het lauwwarme water met gist en roer goed. Laat het mengsel 5 tot 10 minuten staan, tot het begint te schuimen. Meng het tarwemeel met bloem en een snuf zout.
Verwijder de pitten van de dadels als dit nodig is. Snijd de dadels fijn en hak de amandelen grof.
Kneed het deeg met een elektrische mixer of met de hand. Voeg langzaam het gistmengsel bij de bloem. Voeg dan ook de yoghurt, gehakte amandelen en dadels toe.
Kneed tot het een deegbal is en plaats de bal in een grote kom, dek af met een vochtige warme theedoek en laat het een uur op een warme plek rijzen.
Kneed de deegbal nogmaals kort door en vorm er weer een bal van. Leg de bal op de bakplaat met bakpapier en dek weer af met de vochtige warme theedoek.
Laat de deegbal nogmaals een half uur rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de deegbal in met een scherp mes in elke vorm die je wilt.
Bak het brood in ongeveer een half uur. Als het brood nog niet gaar is, maar wel al donker begint te kleuren kun je deze het beste afdekken met aluminiumfolie.
Je kunt controleren of een brood gaar is door op de onderkant te tikken, als het brood hol klinkt, is het brood klaar. Heerlijk met een laag boter, of bij een kaasplankje. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.