Een salade heeft altijd iets krokants nodig! Probeer deze biefstuk en rode bieten chips salade eens. Geserveerd met een makkelijke balsamico dressing.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-08-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Haal de biefstukken uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
Vul de pan met frituurolie en verwarm deze op middelhoog vuur.
Schil ondertussen de rode bieten en snijd deze in zeer dunne schijfjes, hiervoor kun je het beste een mandoline gebruiken.
Dep ze droog met keukenpapier. Was de andijvie of andere soort sla en snijd de andijvie in kleinere stukken.
Maak een zeer simpele dressing door de balsamico azijn en olijfolie te mengen en op smaak te brengen met peper en zout.
Snijd de komkommer in dunne linten met de mandoline, of gebruik hiervoor een dunschiller.
Zodra de frituurolie heet genoeg is, kun je beginnen met het frituren van de rode bieten plakjes. Tip: voeg er niet teveel tegelijk toe aan de pan, want dan zullen ze aan elkaar gaan plakken.
Ze zijn erg snel klaar, haal ze dan uit het vet, dit gaat het makkelijkste met een schuimspaan.
Leg de bietenchips op keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen en bestrooi ze gelijk met fijn zout. Herhaal dit tot alle bietenplakjes gefrituurd zijn.
Breng de biefstukken op smaak met peper en zout. Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak de biefstukken aan beide kanten voor ongeveer 3 minuten, dit is afhankelijk hoe je de biefstuk het liefste eet.
Laat de biefstuk enkele minuten rusten voor je deze gaat snijden. Verdeel de andijvie of sla over de borden, je kunt zelf kiezen hoeveel sla je gebruikt.
Verdeel dan ook de komkommerslierten en balsamico dressing. Snijd de biefstukken in stukjes en verdeel over de salade.
Maak de salade af met de bietenchips, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.