Thema: visrecepten

140 Recepten

Hier vind je super lekkere vis recepten die je in de pan, oven, barbecue of grill kunt maken. Van heerlijke voorgerechten met zalm op een blini, viskoekjes en pangasius in tempura tot hoofdgerechten met zeebaars, kabeljauw, tongfilet en koolvis. Ook lekkere recepten voor zeevruchten kun je hier vinden.


Kabeljauw met geroosterde paprikasaus

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Serveer deze kabeljauw met geroosterde paprikasaus met een pasta naar keuze en een simpele spinaziesalade. Klaar in 45 minuten, recept voor 4 personen.


Zelf maki sushi maken

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Sushi restaurants zijn leuk om te bezoeken, maar wist je dat zelf sushi maken makkelijker is dan je zou denken? Maki sushi is er met vele soorten vullingen!


Gemarineerde inktvis

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Gebruik chili en appel cider azijn om deze gemarineerde inktvis super lekker en sappig te maken. Grill ze voor zelfs nog meer heerlijkheid!


Romige tagliatelle met zalm en spinazie

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Lekker recept voor elke dag van de week, een romige tagliatelle met zalm en spinazie is klaar in 35 minuten. Recept voor 4 personen.


Gebakken tonijn met kruidenkorst

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Dit recept voor gebakken tonijn met kruidenkorst is klaar in 10 minuten. Recept voor 1 persoon, lekker met komkommer en cherry tomaatjes.


Surimi met groente uit de wok

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Heerlijk snelle surimi met groente uit de wok gemaakt met verse ingrediënten. Klaar in 30 minuten, recept voor 4 personen.


Forel met kruidenboter

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Een ontzettend makkelijk en overheerlijk forel recept. Super lekker uitziende forel met kruidenboter, klaar in minder dan een half uur.


Courgetti met gamba's en kokos

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Makkelijke en smaakvolle courgetti met gamba's en kokos. Dit gerecht is voor 2 personen en is klaar binnen een kwartiertje!


Zeebaars met witlof en balsamico

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Deze heerlijke zeebaars met witlof en balsamico kun je in 15 minuten op tafel zetten. Recept voor twee personen.


Garnalenkroketjes

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 20 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (32)

Mmm, lekkere zelfgemaakte garnalenkroketjes met échte ragout. Recept voor 20 garnalenkroketjes. Klaar in 35 minuten + wachttijd.


Salade met zalm en ei

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Deze salade met zalm en ei met ei is erg lekker als lunch. Met zalm, kappertjes, gemengde salade en een frisse citroen dressing.


Gevulde eieren met zalm

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Een lekker hapje voor bij de borrel of tijdens een feestje, deze gevulde eieren met zalm met kappertjes heb je zó gemaakt!


Zeebaars met citroengras en gember

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Bak je eigen zeebaars met citroengras en gember, recept voor 4 personen. Serveer met rijst en een lekkere salade, klaar in 45 minuten.


Toastjes met gerookte zalm en kruidenkaas

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (43)

Deze toastjes met gerookte zalm en kruidenkaas zijn geweldig om te serveren op een feest, als tapas of bij de high-tea. Klaar in 15 minuten.


Zelf tonijnsalade maken

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Deze klassieke tonijnsalade is heerlijk voor op brood, toast of bij een barbecue. Klaar in maar 15 minuten, recept voor 4 personen.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere okonomiyaki (japanse hartige pannenkoek) ? Okonomiyaki is een hartige en vullende pannenkoek gemaakt met onder andere witte kool, bacon, sushi gember, bonito vlokken en kewpie mayonaise!

Categorie Lunch Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Calorieën 480 calorieën p.p.

Okonomiyaki (Japanse hartige pannenkoek)

Ingrediënten


  • 120 gram bloem
  • ¼ theelepel suiker
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • halve witte kool
  • 6 - 7 cm nagaimo
  • 180 ml dashi-no-moto
  • 250 gram gerookte bacon (plakken)
  • 4 grote eieren
  • 2 lente-uitjes
  • 50 gram sushi gember
  • okonomiyaki saus
  • Kewpie mayonaise
  • Bonito vlokken
  • Zonnebloemolie

Bereiding

(6)
1
Voeg 120 gram bloem toe aan een grote kom. Meng er met een garde ¼ theelepel suiker, zout en bakpoeder doorheen. Snijd 6 tot 7 centimeter van de nagaimo af en schil met een dunschiller.
2
Zet een rasp in de grote kom en rasp de nagaimo op de fijnste stand. Je zult merken dat de nagaimo behoorlijk ‘snotterig’ is, dit is normaal. Voeg ook 180 ml dashi-no-moto (visbouillon) toe en roer goed door met de garde.
3
Dek de grote kom af met huishoudfolie en plaats deze voor tenminste 1 uur in de koelkast.Okonomiyaki (Japanse hartige pannenkoek)
4
Halveer een witte kool en verwijder de harde kern uit 1 van de 2 helften. Snijd de witte kool vervolgens in fijne reepjes, dan in kleinere stukjes met behulp van een koksmes en een snijplank.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.