Thema: visrecepten

140 Recepten

Hier vind je super lekkere vis recepten die je in de pan, oven, barbecue of grill kunt maken. Van heerlijke voorgerechten met zalm op een blini, viskoekjes en pangasius in tempura tot hoofdgerechten met zeebaars, kabeljauw, tongfilet en koolvis. Ook lekkere recepten voor zeevruchten kun je hier vinden.


Tempura pangasius spiesjes

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Het frituren van tempura pangasius spiesjes geeft witvis een extra krokante korst. Deze mini spiesjes zijn ideaal voor bij de tapas.


Aziatische noodle en gamba salade

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Erg verfrissende Aziatische noodle en gamba salade. Rode peper, gember, knoflook en andere lekkernijen maken deze salade een goede start van het nieuwe jaar


Zalmpakketje uit de oven

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Wil je indruk maken op vrienden en familie, maar heb je niet veel kookkennis? Maak dan dit zalmpakketje uit de oven. Klaar in 25 minuten.


Zalmspread

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Maak je eigen zalmspread met dit makkelijke recept. Een zalmspread gemaakt van wilde zalm, mayonaise en kappertjes. Recept voor 4 personen.


Eenvoudige bouillabaisse (vissoep)

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Een makkelijkere variant van de klassieke Franse soep. Een eenvoudige bouillabaisse is klaar in ongeveer 50 minuten, recept voor 6 personen.


Mini visbastilla

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Mini visbastilla is een gerecht uit Marokko, lekker krokant met een vulling gemaakt van gemengde vis en noedels. Klaar in 30 minuten.


Gebakken rode poon salade

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Verfrissende combinatie van venkel, radijsjes, sinaasappel en rode peper in deze gebakken rode poon salade. Klaar in 15 minuten.


Zelf visbouillon maken

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Zelf visbouillon maken duurt niet lang, maximaal 30 minuten! Het geeft net dat beetje extra smaak aan soepen, sauzen en stoofpotjes.


Mediterraanse gebakken sliptong

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Heel erg makkelijke Mediterraanse gebakken sliptong die je in 20 minuten op tafel kunt hebben staan. Recept voor 4 personen, serveer met rijst en salade.


Wraps met gerookte zalm

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Maak deze wraps met gerookte zalm als ontbijt, en je zult je dag lekker beginnen! Recept voor 2 personen, klaar in minder dan 10 minuten.


Roodbaars met spinazie en champignons

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Smakelijk recept voor roodbaars met spinazie en champignons. Met heerlijk ovengeroosterde tomaatjes en een rode portsaus.


Scampi in gespiraliseerde aardappel

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Leuk om uit te delen tijdens feestjes: scampi in gespiraliseerde aardappel. Gebakken in de oven, klaar in 25 minuten. Recept voor 6 personen.


Vistaco's met kabeljauw

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Vistaco's met kabeljauw, zure room en een groene koolsalade. Veel lekkere smaken gecombineerd in 1 gerecht, klaar in 30 minuten.


Gebakken zalm met aardbeiensalsa

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Makkelijk, snel en mooi zomers hoofdgerecht. Gebakken zalm met aardbeiensalsa is krokant, zoet en zuur tegelijk. Klaar in 15 minuten.


Salade met inktvis

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Geweldige salade met inktvis, gecombineerd met aardappels en een zure dressing. Gebruik verse of diepvries inktvis, klaar in een half uur.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere okonomiyaki (japanse hartige pannenkoek) ? Okonomiyaki is een hartige en vullende pannenkoek gemaakt met onder andere witte kool, bacon, sushi gember, bonito vlokken en kewpie mayonaise!

Categorie Lunch Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Calorieën 480 calorieën p.p.

Okonomiyaki (Japanse hartige pannenkoek)

Ingrediënten


  • 120 gram bloem
  • ¼ theelepel suiker
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • halve witte kool
  • 6 - 7 cm nagaimo
  • 180 ml dashi-no-moto
  • 250 gram gerookte bacon (plakken)
  • 4 grote eieren
  • 2 lente-uitjes
  • 50 gram sushi gember
  • okonomiyaki saus
  • Kewpie mayonaise
  • Bonito vlokken
  • Zonnebloemolie

Bereiding

(6)
1
Voeg 120 gram bloem toe aan een grote kom. Meng er met een garde ¼ theelepel suiker, zout en bakpoeder doorheen. Snijd 6 tot 7 centimeter van de nagaimo af en schil met een dunschiller.
2
Zet een rasp in de grote kom en rasp de nagaimo op de fijnste stand. Je zult merken dat de nagaimo behoorlijk ‘snotterig’ is, dit is normaal. Voeg ook 180 ml dashi-no-moto (visbouillon) toe en roer goed door met de garde.
3
Dek de grote kom af met huishoudfolie en plaats deze voor tenminste 1 uur in de koelkast.Okonomiyaki (Japanse hartige pannenkoek)
4
Halveer een witte kool en verwijder de harde kern uit 1 van de 2 helften. Snijd de witte kool vervolgens in fijne reepjes, dan in kleinere stukjes met behulp van een koksmes en een snijplank.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.