Thema: tapas

106 Recepten

Maak lekkere hapjes voor je feestje of tapasavond met deze tapas recepten. Keuze uit tapas recepten van over de hele wereld waar je zelf een heerlijke tapasplank mee maakt! Leuke tapasplank recepten die niet al te moeilijk zijn.

Tapas recepten komen uit Spanje en worden als hapje of tussendoortje gegeten. Je ziet tegenwoordig tapas steeds vaker op een menukaart staan of tijdens een feestje op tafel komen. Door de verschillende soorten hapjes is er voor ieder wat wils. Ruime keuze uit meer dan 100 gratis tapas recepten!


Witte asperge met ham spread

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Lunch tip: Witte asperge met ham spread voor op een toastje of voor op brood. Romige spread die ook nog eens heel makkelijk te maken is.


Zelfgemaakte eiersalade

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Maak zelf de allerlekkerste eiersalade voor op brood of een toastje. Helemaal niet moeilijk te maken, én super makkelijk!


Focaccia met cherrytomaatjes

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Geniet van smakelijke focaccia met cherrytomaten: een luchtig en smaakvol Italiaans brood. Perfect als bijgerecht of snack. Je waant je als het ware in Italië!


Gemarineerde pittige kipspiesjes

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Probeer eens deze mini gemarineerde pittige kipspiesjes voor je volgende feestje. Het citroensap maakt de kip extra mals en dus extra lekker.


Tapas van artisjokharten en tomaten

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Lekker en snelle tapas van artisjokharten en tomaten, klaar in 10 minuten. De combinatie is erg lekker en zal je zeer zeker verrassen!


Tempura pangasius spiesjes

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Het frituren van tempura pangasius spiesjes geeft witvis een extra krokante korst. Deze mini spiesjes zijn ideaal voor bij de tapas.


Zoete maïskoekjes

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Heerlijk bijgerecht of onderdeel van een tapas assortiment. Deze snelle en makkelijke zoete maiskoekjes zijn klaar in 10 minuten.


Gemarineerde olijven

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Koop een pot goedkope olijven, breng deze op smaak met kruiden en een rode peper en je hebt een dag later heerlijke gemarineerde olijven!


Feestelijke tapasplank

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Ga je een feestje houden, of heb je een lekker luie avond op de bank? Maak eens een keer een feestelijke tapasplank met wat je nog over hebt in de koelkast!


Mini quiches

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Zien deze mini quiches er niet leuk uit? Ze smaken ook nog eens erg goed! Deze mini quiches zijn klaar in 30 minuten, recept voor 6 personen.


Groene olijventapenade

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Smeer wat van deze zelfgemaakte groene olijventapenade op een toastje en stukje brood en sta versteld van de smaken en hoe simpel dit zelf te maken is!


Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Heerlijk om te serveren als tapas zijn deze Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus. Serveer met pasta, rijst of noedels. Klaar in 25 minuten.


Aïoli dipsaus

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Zelf aïoli dipsaus maken is veel goedkoper, leuker en lekkerder! Geweldig voor bij tapas, feestjes en bij veel hoofdgerechten. Klaar in 10 minuten.


Scampi in gespiraliseerde aardappel

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Leuk om uit te delen tijdens feestjes: scampi in gespiraliseerde aardappel. Gebakken in de oven, klaar in 25 minuten. Recept voor 6 personen.


Surinaamse phulauri met zoete tomaten chutney

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een heerlijke snack uit Suriname. Deze Surinaamse phulauri met zoete tomaten chutney is gefrituurd en geschikt voor vegetariërs!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere scampi diabolique ? Deze scampi diabolique is een Belgische klassieker. Je kunt deze als hapje serveren, maar met een beetje meer saus ook een aanrader als pastasaus!

Ingrediënten


  • ongeveer 30 scampi's
  • 1 sjalot
  • 2 knoflooktenen
  • 1 flinke eetlepel tomatenpuree
  • snufje cayenne peper
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 flinke eetlepel crème fraîche
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

(19)
1
Als je diepvries garnalen gebruikt dien je deze eerst te ontdooien, dep ze daarna droog met keukenpapier. 
2
Als ze nog niet gepeld zijn kun je dit het beste eerst doen, je kunt ter decoratie de staartjes eraan laten. Pel en snijd de sjalot en knoflooktenen fijn. Scampi Diabolique
3
Verhit een scheut olijfolie in een middelgrote bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze nog enkele minuten langer. 
4
Bak dan paprika poeder en cayenne peper kort mee samen met de tomatenpuree. Op deze manier zal de tomatenpuree ontzuurd worden en zal de saus lekkerder worden. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.