thema High tea recepten

thema High tea recepten

Ben je op zoek naar leuke high tea recepten? In dit overzicht bevinden zich verschillende leuke high tea recepten, van zoet tot hartig. Zet een tafel vol met heerlijke hapjes en verschillende soorten thee, genieten maar!

Toon filters

Geen resultaten gevonden voor ""

Misschien een tikfoutje? Of probeer naar iets anders te zoeken.

Dol op high-tea?

Vind jij het ook heerlijk om gezellig hapjes en drankjes bij een high-tea te eten? Organiseer zelf een keer een high tea met behulp van deze makkelijke recepten. Van zoete tot hartige recepten, er zit voor ieder wat wils tussen. Lekker met een flinke kop hete thee of een glas wijn!

Ruime keuze uit bijvoorbeeld broodjes die niet zo zwaar vallen, lekkere kleine soepjes en zelfs hapjes om met je handen te eten. High tea is erg populair, je kunt gaan high-tea'en met vrienden, familie of zelfs collega's.

De beste tijd voor high tea

Doorgaans kun je een high tea het beste zo rond een uurtje of 4 nuttigen. Afgezien dat een high-tea super leuk is, stilt het ook nog eens de ergste trek voor de avondmaaltijd. Behalve in de middag kun je deze ook prima als vervanging van de lunch zien. Soms is een high-tea namelijk zó uitgebreid dat je er flink vol van kunt zitten.

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Oeufs en cocotte uitgekozen. Met oeufs en cocotte kun je blijven variëren, deze eieren uit de oven zijn heerlijk om broodsoldaatjes in te dippen. Leuk tijdens de paasbrunch of serveer ze als ontbijt. Volledig recept bekijken

Oeufs en cocotte
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Oeufs en cocotte

30 minuten
2 personen

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Verdeel het brood in repen, ofwel soldaatjes, en bak deze mooi goudbruin aan beide kanten. Je kunt dit het makkelijkste in een bakpan doen met een scheutje olijfolie.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet de ovenschaaltjes in met boter. Plaats de ovenschaaltjes in een grote ovenschaal en vul de ovenschaal met heet water, zorg dat de kleine ovenschaaltjes ongeveer tot de helft in het water staan.

Snijd de plakjes ham in kleine stukjes en meng dit met de crème fraîche. Breng op smaak met peper, zout en een flinke snuf nootmuskaat.

Verdeel het crème fraîche mengsel over de kleine ovenschaaltjes. Maak een klein kuiltje in het midden en breek een groot ei in het midden.

Verdeel een beetje geraspte kaas over het ei en en plaats de grote ovenschaal met de eieren in de oven. Bak de oeufs en cocotte gaar in ongeveer 10 minuten.

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.