Thema: budget rijst recepten

35 Recepten

Dat lekker eten niet duur hoeft te zijn kun je zien in dit handige overzicht met budget recepten. Varieer er op los met deze budget rijst recepten.


Kip kerrie met ananas

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Lekker doordeweeks gerecht. Deze kip kerrie met ananas is gemaakt met heerlijke ananasblokjes en gembersiroop. Klaar in 30 minuten.


Notenrijstsalade met geitenkaas

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Deze notenrijstsalade met geitenkaas is lekker als (vegetarische) lunch of voorafje. Recept voor 4 personen, klaar in een half uur.


Gevulde paprika met risotto

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Een snelle gevulde paprika met risotto, prei en kaas gebakken in de oven. Dit is een recept voor 6 personen, klaar in 45 minuten tijd.


Kip katsu curry

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Een kip katsu curry is een gerecht uit Hawaii, met een Japanse twist. Recept voor 2 personen, klaar in 40 minuten. Lekker met gekookte witte rijst.


Spaanse rijst

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (44)

Heb jij je al eens afgevraagd hoe je Spaanse rijst maakt? Bekijk dan dit makkelijke recept en zet in een handomdraai een pan met heerlijke Spaanse rijst op tafel!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere kokoscurry met kip en courgette ? Een makkelijke kokoscurry met kip en courgette, zonder curry pasta maar wel met heerlijke smaakmakers. Klaar in 40 minuten.

Ingrediënten


  • 2 kipfilets
  • 1 courgette
  • ongeveer 3 wortels
  • 3 tomaten
  • 1 rode ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 rode chili peper
  • stuk verse gemberwortel (ongeveer 4 cm)
  • 1 limoen
  • 1,5e eetlepel kerrie
  • 400 ml kokosmelk
  • rijst of noedels om erbij te serveren

Bereiding

(15)
1
Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd in stukken. Schil en was de wortels, verwijder het loof en snijd de wortel in plakjes. 
2
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd de rode ui in halve dunne ringen en de knoflook fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper voor een mildere variant en snijd de peper fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn. 
3
Was de tomaten, verwijder het kroontje en snijd de tomaten grof. Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. Pers het sap uit de limoen. Kokoscurry met kip en courgette
4
Verwarm een scheut zonnebloemolie in een grote bakpan. Bak de stukjes kip enkele minuten en voeg dan de ui, knoflook, gember en rode peper toe. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.