Een ontzettend luchtige walnotentaart die gemaakt wordt zonder toevoeging van boter. Extra lekker met Noilly Prat, of gebruik rode port. Klaar binnen 1 uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-10-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 19-10-2024
Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en leg de walnoten op een bakplaat.
Rooster de walnoten ongeveer 10 minuten in de oven en laat ze dan afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 170 graden Celsius.
Klop de eidooiers samen met suiker tot een luchtige massa, dit zal ongeveer 5 minuten duren met een elektrische mixer. Hak de walnoten fijn en roer deze samen met de Noilly Prat en bloem door de eidooiers.
Ontvet een kom en garde van een elektrische mixer en klop de eiwitten tot deze stijve pieken hebben. Roer de eiwitten voorzichtig door het mengsel en schenk het mengsel dan in de ingevette taartvorm.
Bak de walnotentaart in ongeveer 35 minuten gaar, afhankelijk van je oven. Laat deze dan volledig afkoelen, deze luchtige taart kan een beetje brokkelig zijn. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.