Populair in restaurants, makkelijk zelf thuis te maken. Een vispannetje met zalm en koolvis in een heerlijke vissaus met een korstje van kaas.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 22-05-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 01-10-2024
Bereid een halve liter visbouillon voor. Kook water en voeg 1,5 visbouillonblokjes toe aan het kokende water in een maatbeker.
Vul een pan met water en breng deze aan de kook. Schil de wortelen en knolselderij. Snijd dan de ui en knoflook in kleine blokjes. Smelt een klontje boter in een sauspan en voeg de ui toe. Bak een minuut mee en voeg dan de knoflook toe.
Voeg na ongeveer 3 minuten 2 eetlepels bloem toe. Laat dit enkele minuten garen op laag vuur en schenk er dan de visbouillon en een scheutje volle melk bij. Laat al roerend de saus indikken. Kook in de tussentijd de in blokjes gesneden wortelen en knolselderij 5 minuten lang in het kokende water. Giet daarna af in een vergiet.
Snijd de zalm en witvis in blokjes en voeg toe aan de grote kom. Meng er dan de garnalen, wortelen en knolselderij doorheen.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Vul de kleine pannetjes met het groente en vis-mengsel, vul het pannetje dan tot bijna de rand met de ingedikte vissaus. Bedek de bovenkant met geraspte jonge kaas.
Bak de vispannetjes in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in 10 minuten gaar. Haal ze dan uit de oven en serveer met bijvoorbeeld een lekkere salade en pasta. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.