Wie is er niet mee bekend? Dit recept maakt 2 heerlijke pizza salami's van zelfgemaakt pizzadeeg, klaar in 25 minuten. Recept voor 2 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 20-04-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Geraspte mozzarella is te koop in de meeste grote supermarkten. Zelf een mozzarella bol raspen is namelijk niet erg handig!
Begin met het maken van een pizzadeeg. Bestuif het werkblad en de deegroller royaal met bloem en rol de helft van de pizzadeeg bol uit tot een (ronde) pizza bodem.
Snijd de salami worst in dunne plakjes met behulp van een mes en snijplank. Verhit de oven tot een temperatuur van 220 graden Celsius.
Voeg de inhoud van de 2 grote blikjes tomatenpuree en een flinke handvol oregano toe aan het kommetje, meng dit goed door elkaar om zo een heerlijke basis pizzasaus te maken.
Verdeel de helft van de tomatenpuree met oregano over de pizzabodem heen. Voeg dan een flinke hoeveelheid geraspte mozzarella toe, ongeveer een zakje.
Verdeel dan de helft van de salami plakjes over de pizza heen, voeg dan peper toe. Herhaal bovenstaande stap voor de andere helft van het pizzadeeg en de ingrediënten.
Bedek de bakplaat met bakpapier en leg daar de pizza op. Bak de pizza salami in de voorverwarmde oven in ongeveer 10 tot 15 minuten tijd krokant, afhankelijk van de kracht van de oven.
Haal de pizza uit de oven, herhaal bovenstaande stap voor de resterende pizza. Snijd de pizza daarna in evenredige stukken en serveer direct. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.