Met maar een paar ingrediënten zet je in 40 minuten deze heerlijke, goedkope en snelle lenteuisoep op tafel. Recept voor 10 personen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-11-2016, dit recept is voor 10 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-04-2024
We hadden nog een hele hoop lenteuien in de moestuin staan, aangezien de winter er aan zit te komen vonden we het tijd om de lente-uien op te maken.
Wij hebben er een lekkere en simpele soep van gemaakt.
Was alle lente-uien zeer goed. Snijd met behulp van het kleine mesje de wortelen eraf. Haal ook de bladeren eraf die er niet goed meer uit zien.
Was de lente-uien dan nogmaals om er zeker van te zijn dat al het zand van de bladeren afgespoeld is. Snijd de lente-uien dan in kleinere stukken met behulp van een snijplank en koksmes.
Verhit nu 3 liter kippenbouillon, voeg dan alle gesneden stukken lente-ui toe. Laat de soep 25 - 30 minuten zachtjes koken. Pureer tot een soep met behulp van een staafmixer.
Je kunt eventueel de soep door een zeef halen, in het geval je liever een heldere soep wil hebben. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie.
Serveer de lente-uisoep met bijvoorbeeld een aantal plakken brood en wat kaas. Eet smakelijk!
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.