Een heerlijke vegetarische halloumi burger met avocado, komkommer en meer. Deze stevige halloumi kaas is perfect om te grillen!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-06-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de tomaat, verwijder het kroontje en snijd de tomaat in plakjes. Pel de rode ui en snijd deze in (halve) dunne ringen. Rasp de komkommer grof.
Was eventueel de rucola indien nodig en maak deze vervolgens droog met een sla centrifuge.
Pers het sap uit een halve limoen. Snijd de avocado door midden, verwijder de pit en prak de avocado met een vork. Meng deze direct met het limoensap om verkleuren te voorkomen. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de halloumi in plakjes en verhit de grillpan op hoog vuur. Grill eerst de broodjes kort aan beide kanten. Verdeel een beetje olijfolie over de plakjes halloumi en grill deze dan enkele minuten aan beide kanten, tot het grill patroon zichtbaar is.
Verdeel het avocado mengsel op de onderkant van de broodjes. Leg hier een paar plakjes tomaat op samen met een beetje rucola.
Breng de gegrilde halloumi plakjes op smaak met peper en zout en leg deze op de rucola. Verdeel hier geraspte komkommer en rode ui over. Leg de bovenkant van het burgerbroodje erop, serveer direct. Eet smakelijk!
Waar is halloumi van gemaakt?
Halloumi wordt gemaakt van koe- geiten- en schapenmelk. De structuur ontstaat doordat de wrongel in wei opnieuw wordt verwarmd.
Waar komt halloumi vandaan?
Halloumi komt uit Cyprus, Griekenland. Deze stevige kaas wordt tegenwoordig steeds vaker op andere plekken gemaakt.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.