Toen wij dit recept van Gordon Ramsay bij Kitchen Nightmares zagen, moesten we deze namaken! Recept voor 4 personen, klaar in 40 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 09-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 30-11-2024
Rasp de ui, wortel en 2 tenen knoflook en zet aan de kant. Verhit olijfolie in een grote pan. Breng het lamsgehakt op smaak met peper en zout.
Bak het lamsgehakt op middel-hoog vuur 4 - 5 minuten lang. Meng er dan de geraspte ui, wortels en knoflook doorheen met een houten lepel.
Voeg Worcestershiresaus, tomatenpuree en de takjes rozemarijn en tijm toe. Bak nogmaals 3 - 4 minuten, en blijf in de tussentijd continue roeren.
Giet 240 ml rode wijn erbij en reduceer deze, totdat deze vrijwel helemaal verdampt is. Voeg kippenbouillon toe, en breng aan de kook. Kook tot het lamsvlees ingedikt is.
Proef, en voeg peper en zout naar smaak toe. Kook de aardappelen in de tussentijd in de andere grote pan gaar. Giet de aardappels af en haal deze door een fijne zeef met behulp van een grote (soep) lepel.
Voeg dan 2 eidooiers toe, samen met de boter en melk en meng dit alles glad. Meng er flink wat geraspte Parmezaanse kaas doorheen. Proef, en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.
Verwijder de takjes tijm en rozemarijn en verdeel het lamsgehakt in een ovenschaal. Probeer evenredig te verdelen, over de gehele lengte van de schaal. Schep er dan een laag aardappelpuree overheen, je kunt hiervoor een houten lepel gebruiken.
Bedek de aardappelpuree met extra Parmezaanse kaas, en maak er met een vork mooie hoopjes van. Bak de shepherds pie 20 minuten lang in de oven, of tot deze mooi goudbruin is. Eet smakelijk!
Kan ik het lamsgehakt vervangen?
Je kunt het lamsgehakt eventueel vervangen door rundergehakt of half-om-half gehakt, maar dan zal het geen ‘shepherd’s pie' meer zijn. Met rundergehakt heet het namelijk een ‘cottage pie’.
Kan ik andere kaas gebruiken?
Je kunt eventueel de Parmezaanse kaas vervangen door een andere soort geraspte kaas, zoals bijvoorbeeld Grana padano, jonge kaas of Gruyère.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.