Deze gerookte makreelsalade lijkt enigszins op een Salade Niçoise maar dan met lekkere gerookte makreel. Recept voor 2 personen, klaar in 20 minuten.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 16-05-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul de kleine pan en middelgrote pan met water en breng aan de kook. Kook de eieren 7 - 9 minuten lang, laat deze daarna “schrikken” onder koud stromend water en pel de eieren.
Snijd ondertussen de uiteinden van de sperziebonen af en blancheer deze in de middelgrote pan. Was de komkommer en sla. Droog de krulsla met behulp van een slacentrifuge of een schone en droge vaatdoek.
Snijd de komkommer in stukjes, plakjes of reepjes en de (afgekoelde) eieren in partjes. Pel de rode uien en snijd ze vervolgens in ringen.
Pluk in de tussentijd de gerookte makreel en plaats de stukjes vis in een kom. Controleer na het pluizen of er geen graten meer overgebleven zijn.
Scheur een aantal bladeren van de krulsla af en leg deze op een bord. Voeg dan rode ui, sperziebonen, komkommer, zwarte olijven, makreel en ei toe.
Breng op smaak met de vinaigrette en eventueel wat peper en zout. Herhaal deze stap nogmaals voor de resterende ingrediënten. Eet smakelijk!
Kan ik ook makreel uit blik gebruiken?
Je kunt zeker makreel uit blik gebruiken, de smaak dan dan iets minder zijn dan die van een gerookte makreel. Dit komt doordat de vis in water of olie zit. Je kunt de vis eventueel wat meer op smaak brengen met wat versgemalen peper en een klein beetje zout.
Hoe lang kan ik de makreelsalade bewaren?
In een plastic bak met deksel kun je deze salade tot wel 2 dagen in de koelkast bewaren. Laat de dressing (vinaigrette) dan apart, anders zal de structuur van de salade niet zo stevig blijven.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.