Gekarameliseerde pecannoten rijst met ovengebakken tomaten
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gekarameliseerde pecannoten rijst met ovengebakken tomaten

Perfect recept voor tijdens de feestdagen, deze gekarameliseerde pecannoten rijst met ovengebakken tomaten zijn voor 2 personen.

40 minuten
2 personen
Recept gekarameliseerde pecannoten rijst met ovengebakken tomaten
Gekarameliseerde pecannoten rijst met ovengebakken tomaten ingrediënten

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-10-2014, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius. Was de tomaten onder koud stromend water.  Voeg de gewassen tomaten toe in de ovenschaal.

Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Pel de teentjes knoflook en snijd doormidden, voeg toe aan de ovenschaal. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Kook de rijst aan de hand van de instructies op de verpakking. Meng 100 ml olijfolie samen met het sap van een sinaasappel, zeste van een sinaasappel, sap van een citroen en de zeste van een citroen.

Voeg dan een eetlepel komijnpoeder, een eetlepel korianderpoeder en 100 gram rode besjes. Snijd het lenteuitje in kleine stukjes. 

Gekarameliseerde pecannoten rijst met ovengebakken tomaten
Gekarameliseerde pecannoten rijst met ovengebakken tomaten

De gekarameliseerde pecannoten rijst met ovengebakken tomaten afmaken – 20 minuten

Verhit een klontje boter in een middelgrote bakpan. Bak de twee tartaartjes in 3 - 4 minuten aan beide kanten bruin en breng de tartaartjes op smaak met peper en zout.

Smelt suiker in een andere middelgrote bakpan totdat de suiker een bruine kleur heeft gekregen. Voeg de pecannootjes en amandelen toe, bedek met de karamel.

Laat afkoelen op een bakplaat. Leg de ovengebakken tomaten op een bord met de tartaartjes en de rijst. Giet de dressing er overheen.

Breek de gekarameliseerde pecannoten en amandelen en verdeel deze over het bord. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Gekarameliseerde pecannoten rijst met ovengebakken tomaten"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.