Gefrituurde kipstukjes met een korst van chips
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gefrituurde kipstukjes met een korst van chips

Chips is niet alleen maar een snack, je kunt het ook gebruiken om gefrituurde kipstukjes met een korst van chips te maken. Lekker!

20 minuten
4 personen
Gefrituurde kipstukjes met een korst van chips ingrediënten
Recept gefrituurde kipstukjes met een korst van chips

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 23-04-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 27-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Maak de kipfilets schoon, snijd het overtollige vet en bloed eraf. Snijd de kipfilets dan in niet al te kleine blokjes. Tik de 3 eitjes open in 1 van de diepe borden en kluts door elkaar met behulp van een vork.

Voeg ruim voldoende bloem toe in 1 van de andere diepe borden, voeg wat peper en zout toe. Verkruimel een flinke hoeveelheid chips in je handen en voeg dat toe aan het derde bord.

Je kunt de chips ook in een zakje doen, en het dan verkruimelen. Verwarm in de tussentijd tenminste 2 liter zonnebloemolie (of een andere neutrale olie) in de grote braadpan, of gebruik een frietpan.

Haal de kipfiletblokjes eerst door de bloem heen, daarna door het ei en als laatste door de verkruimelde chips en leg op het 4e bord. Leg de gepaneerde kipfiletblokjes niet op elkaar, het plakt namelijk nogal. Herhaal totdat alle kipfiletblokjes een chipskorst hebben. 

Gefrituurde kipstukjes met een korst van chips
Gefrituurde kipstukjes met een korst van chips

De gefrituurde kipstukjes met een korst van chips afmaken – 10 minuten

Voeg de kipfiletblokjes toe aan de braadpan zodra de olie (of het vet) heet is met behulp van een vleestang. Een vork werkt ook prima. Zorg ervoor dat de kipstukjes niet aan elkaar gaan plakken in de pan.

Bekleed een kom of bord met een aantal vellen keukenpapier. Bak de kip goudbruin en haal deze daarna uit de pan met behulp van een schuimspaan in de kom met keukenpapier.

Herhaal totdat alle kip gefrituurd is, serveer met bijvoorbeeld rijst en een simpele salade. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Gefrituurde kipstukjes met een korst van chips"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.