Eclairs met aardbeien
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Eclairs met aardbeien vegetarisch

Een van onze favoriete Franse toetjes zijn toch wel eclairs met aardbeien. Klaar in 50 minuten tijd, recept voor 12 eclairs.

50 minuten
12 personen
Eclairs met aardbeien ingrediënten

Recept eclairs met aardbeien

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-05-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 50 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm melk en boter in een kleine sauspan. Zodra de boter gesmolten is voeg je de bloem toe en meng goed door. Laat dit nog kort gaar worden en haal de pan dan van het vuur.

Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en blijf goed mengen met een houten lepel. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige volledig is opgenomen.

Het lijkt dat de eieren niet goed gemengd kunnen worden, dit komt goed! Blijf roeren. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Bedek de bakplaat met bakpapier. 

Eclairs met aardbeien
Eclairs met aardbeien

De eclairs met aardbeien bakken – 40 minuten

Schep het mengsel in een spuitzak en knijp lange repen over de bakplaat met bakpapier erop. Spuit maximaal 12 centimeter lange eclairs, bak deze goudbruin in 30 minuten tijd.

Zet de oven dan uit en laat de eclairs in de oven rusten. Maak de deur niet open (!) om te voorkomen dat de eclairs in gaan zakken. Klop de slagroom met een beetje rozenwater op en zoet deze met een beetje suiker naar wens.

Verhit de andere suiker op laag vuur totdat deze opgelost is, deze hoeft niet te kleuren zoals bij karamel. Voeg een klein beetje rode kleurstof toe. Haal de eclairs uit de oven en snijd deze doormidden.

Dip 1 helft in de rode suiker. Laat op de bakplaat liggen totdat de suiker hard geworden is. Spuit de slagroom over de onderkant van de eclairs. Leg er dan een aantal gewassen en gesneden aardbeien bovenop.

Dek af met de andere helft van de eclair. Je kunt de eclairs ook via gaatjes in de onderkant vullen met slagroom zonder deze door te snijden.

Maar dan zul je geen verse aardbeien kunnen toevoegen. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
338.08 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
28.48 g
20.54 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
22.26 g
12.17 g
Eiwitten
5.6 g
Vezels
0.97 g
Natrium
48.07 mg
Mineralen
Ijzer
0.79 mg
Calcium
75.69 mg
Magnesium
15.63 mg
Kalium
15.63 mg
Fosfor
102.21 mg
Koper
0.1 mg
Zink
0.61 mg
Jodium
7 µg
Selenium
6.27 µg
Vitamines
Vitamine C
22.14 mg
Vitamine D
0.81 mg
Vitamine A
0.25 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.16 mg
Vitamine B6
0.1 mg
Vitamine B12
0.62 µg
Foliumzuur
39.47 µg
Vitamine E
0.32 mg
Vitamine K
0.78 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Eclairs met aardbeien"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.