Zien deze chocolade aardbeien er niet geweldig uit? Leuk cadeau dat je zelf kunt maken voor bijvoorbeeld valentijnsdag of moederdag.
Wellicht heb je deze mooie chocolade aardbeien al eens gezien in de patisserie winkeltjes. Deze zijn normaal gesproken best duur om te kopen. Dit lijkt moeilijk om te maken, maar dat is het totaal niet!
Trakteer jezelf op heerlijke chocolade aardbeien, of maak deze voor bijvoorbeeld Valentijnsdag, moederdag of als cadeautje voor een goede vriend.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-01-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 30-08-2024
Bereid eerst de bain marie voor. Vul een middelgrote pan met een beetje water, breng het water aan de kook en plaats een (aluminium) kom op de middelgrote pan.
De kom mag het water niet aanraken, de stoom van het kokende water zal de kom verwarmen zodat er perfect chocolade in gesmolten kan worden.
Voeg de pure chocolade in stukken toe aan de kom. Roer niet teveel, en wacht tot de chocolade in zijn geheel gesmolten is.
Plaats de witte chocolade in een andere kom en zet deze voor nu aan de kant.
Was de aardbeien onder stromend koud water. Dep deze droog met behulp van keukenpapier. Haal de kom met gesmolten pure chocolade van de pan af en zet de kom met de witte chocolade op de pan, en smelt de witte chocolade rustig.
Dip de helft van de aardbeien om de beurt in de gesmolten pure chocolade, en de andere helft van de aardbeien in de gesmolten witte chocolade. Leg de aardbeien op een koelrek of plaat.
Voeg nu nootjes toe aan de chocolade op de aardbeien, nu de chocolade nog niet uitgehard is. Verwarm de overgebleven chocolade opnieuw. Giet dan de warme chocolade in een van de spuitzakken en knip een heel klein gaatje in de punt van de spuitzak.
Spuit nu de warme pure chocolade over de aardbeien met witte chocolade. Herhaal bovenstaande stap voor de witte chocolade, maar dan voor de aardbeien met pure chocolade.
Wacht totdat de chocolade helemaal afgekoeld is en hard genoeg om met de handen aan te kunnen raken. Bewaar de aardbeien los van elkaar in de koelkast. Geniet ervan!
Hoe kun je aardbeien het beste bewaren?
Aardbeien kun je het beste eerst uit het bakje halen. Leg deze bijvoorbeeld op een bord of in een groter bakje zodat de aardbeien elkaar niet meer aanraken. Leg hier dan keukenpapier onder om eventueel vocht op te vangen. Zo worden ze minder snel zacht en vormt zich minder snel schimmel op de aardbeien. Bewaar de aardbeien vervolgens in de koelkast.
Hoe lang kun je aardbeien bewaren?
Verse aardbeien, zonder zachte plekjes, blijven tussen 3 en 5 dagen mooi. Afhankelijk van de kwaliteit van de aardbeien toen je deze hebt gekocht.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.