Bladerdeeg met Nutella en peer
😍 7 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Bladerdeeg met Nutella en peer vegetarisch

Deze bladerdeeg met Nutella en peer taart is super makkelijk om te maken en ook nog eens met weinig ingrediënten. Een heerlijk en snel herfst taartje voor als je vlug iets voor bij de koffie wilt maken.

30 minuten
6 personen

Een bladerdeeg met Nutella en peer taartje is super snel klaar, wel zo handig als je last-minute mensen op de koffie krijgt. Binnen een half uur staat deze simpele lekkernij op tafel, ideaal dus.

Nutella bewaar je doorgaans niet in de koelkast, is dit wel het geval zorg er dan voor dat deze ruim op tijd op kamertemperatuur kan komen zodat je de chocoladepasta goed kan uitsmeren.

Je kunt natuurlijk ook ander soort fruit gebruiken, maar peer, chocolade en noten zijn een match made in heaven. Je kunt eventueel ook variëren met bijvoorbeeld appel, banaan of wat dacht je van stukjes perzik?

Bladerdeeg met Nutella en peer ingrediënten

Recept bladerdeeg met nutella en peer

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept bladerdeeg met nutella en peer allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-11-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
Onbekend
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
30 minuten

Bladerdeeg met Nutella en peer maken – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in kleine stukjes. Verdeel ongeveer 6 eetlepels Nutella over een plak bladerdeeg, laat de randen vrij. 

Bladerdeeg met Nutella en peer maken - stap 1
Bladerdeeg met Nutella en peer maken - stap 1

Verdeel de stukjes peer over de Nutella, plaats de tweede plak bladerdeeg bovenop en druk de randen goed aan.

Bladerdeeg met Nutella en peer maken - stap 2
Bladerdeeg met Nutella en peer maken - stap 2
Bladerdeeg met Nutella en peer maken - stap 3
Bladerdeeg met Nutella en peer maken - stap 3

Zet een kommetje of glas voorzichtig in het midden en gebruik een scherp mes om rondom volledig in te snijden zoals op de foto.

Bladerdeeg met Nutella en peer maken - stap 4
Bladerdeeg met Nutella en peer maken - stap 4

Klop een ei los en besmeer hier de bovenkant van het bladerdeeg mee. Draai elk ingesneden stuk bladerdeeg 2 keer rond en besmeer de resterende stukken bladerdeeg met ei.

Bladerdeeg met Nutella en peer maken - stap 5
Bladerdeeg met Nutella en peer maken - stap 5

Bestrooi met een handvol amandelschaafsel en bak de bladerdeeg taart mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en dikte van de stukjes peer.

Bladerdeeg met Nutella en peer
Bladerdeeg met Nutella en peer

 Laat een beetje afkoelen, maar deze bladerdeeg taart is het lekkerste als deze nog een beetje warm is. Geniet ervan!

Tips!

Kan ik ook andere chocoladepasta gebruiken?

Nutella is een merknaam, je kunt ook andere soorten chocoladepasta gebruiken. Je kunt ook zelfgemaakte ‘Nutella’ gebruiken.

Kan ik de peren vervangen?

Je kunt de peren eventueel vervangen voor ander fruit, zoals appel, perzik, abrikoos of eventueel stukjes banaan.

Wat vind je hiervan?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
501.28 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
51.03 g
19.61 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
28.99 g
10.99 g
Eiwitten
7.95 g
Vezels
4.18 g
Natrium
334.67 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.33 rol bladerdeeg gluten 342.00 33.75 g 3.78 g 20.70 g 9.18 g 4.95 g 1.08 g 315.00 mg 0.27 mg 9.00 mg 3.60 mg 76.50 mg 54.00 mg - 0.18 mg - - - 0.45 mg 0.09 mg 0.27 mg 0.27 mg 0.09 mg - 4.50 µg - - -
1 eetlepel nutella noten, melk, soja 85.05 8.25 g 7.80 g 5.40 g 1.43 g 0.67 g 0.60 g 3.00 mg 0.49 mg 22.50 mg 10.50 mg 97.50 mg 18.00 mg 0.39 mg 0.20 mg - - - - - - 0.02 mg - - 1.80 µg - - -
0.5 rijpe peren 40.50 8.25 g 7.88 g 0.22 g - 0.38 g 2.10 g 4.50 mg 0.30 mg 5.25 mg 3.75 mg 48.75 mg 6.00 mg 0.03 mg 0.05 mg - - 2.25 mg - - 0.01 mg 0.02 mg 0.01 mg - 0.75 µg - - -
0.17 ei ei 14.40 0.11 g 0.02 g 1.00 g 0.25 g 1.25 g - 12.00 mg 0.18 mg 5.00 mg 1.00 mg 13.00 mg 18.00 mg 0.01 mg 0.13 mg 3.50 µg 3.07 µg - 0.18 mg 0.02 mg 0.01 mg 0.03 mg 0.02 mg 0.23 µg 6.00 µg 0.11 mg 0.02 µg -
0.17 handvol amandelschaafsel noten, pinda, sesamzaad 19.33 0.67 g 0.13 g 1.67 g 0.13 g 0.70 g 0.40 g 0.17 mg 0.13 mg 8.33 mg 9.00 mg 23.33 mg 16.67 mg 0.03 mg 0.10 mg - 0.07 µg - - 0.03 mg 0.01 mg 0.03 mg - - 1.67 µg 0.87 mg 0.08 µg -
    501.28 51.03 g 19.61 g 28.99 g 10.99 g 7.95 g 4.18 g 334.67 mg 1.38 mg 50.08 mg 27.85 mg 259.08 mg 112.67 mg 0.46 mg 0.66 mg 3.50 µg 3.14 µg 2.25 mg 0.63 mg 0.15 mg 0.30 mg 0.36 mg 0.12 mg 0.23 µg 14.72 µg 0.98 mg 0.11 µg -
0 reacties op "Bladerdeeg met Nutella en peer"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.