Deze bladerdeeg met Nutella en peer taart is super makkelijk om te maken en ook nog eens met weinig ingrediënten. Een heerlijk en snel herfst taartje voor als je vlug iets voor bij de koffie wilt maken.
Een bladerdeeg met Nutella en peer taartje is super snel klaar, wel zo handig als je last-minute mensen op de koffie krijgt. Binnen een half uur staat deze simpele lekkernij op tafel, ideaal dus.
Nutella bewaar je doorgaans niet in de koelkast, is dit wel het geval zorg er dan voor dat deze ruim op tijd op kamertemperatuur kan komen zodat je de chocoladepasta goed kan uitsmeren.
Je kunt natuurlijk ook ander soort fruit gebruiken, maar peer, chocolade en noten zijn een match made in heaven. Je kunt eventueel ook variëren met bijvoorbeeld appel, banaan of wat dacht je van stukjes perzik?
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-11-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in kleine stukjes. Verdeel ongeveer 6 eetlepels Nutella over een plak bladerdeeg, laat de randen vrij.
Verdeel de stukjes peer over de Nutella, plaats de tweede plak bladerdeeg bovenop en druk de randen goed aan.
Zet een kommetje of glas voorzichtig in het midden en gebruik een scherp mes om rondom volledig in te snijden zoals op de foto.
Klop een ei los en besmeer hier de bovenkant van het bladerdeeg mee. Draai elk ingesneden stuk bladerdeeg 2 keer rond en besmeer de resterende stukken bladerdeeg met ei.
Bestrooi met een handvol amandelschaafsel en bak de bladerdeeg taart mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en dikte van de stukjes peer.
Laat een beetje afkoelen, maar deze bladerdeeg taart is het lekkerste als deze nog een beetje warm is. Geniet ervan!
Kan ik ook andere chocoladepasta gebruiken?
Nutella is een merknaam, je kunt ook andere soorten chocoladepasta gebruiken. Je kunt ook zelfgemaakte ‘Nutella’ gebruiken.
Kan ik de peren vervangen?
Je kunt de peren eventueel vervangen voor ander fruit, zoals appel, perzik, abrikoos of eventueel stukjes banaan.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.