Deze salade met zalm en ei met ei is erg lekker als lunch. Met zalm, kappertjes, gemengde salade en een frisse citroen dressing.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 05-04-2015, dit recept is voor 1 persoon en duurt 15 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul het kleine pannetje met water, voeg het ei toe en breng het water aan de kook. Kook het eitje 7 - 9 minuten lang, afhankelijk van hoe hardgekookt je het eitje wil hebben.
Laat het ei schrikken onder stromend koud water zodat je deze makkelijker kunt pellen. Snijd een halve komkommer in partjes, blokjes of reepjes.
Verwijder de zaadlijsten van de halve rode peper en snijd deze dan in stukjes. Pel de rode ui en snijd dan ook deze fijn. Snijd de tomaat in plakjes, pel het eitje en snijd in stukjes.
Pak een grote kom en voeg de gemengde salade toe. Dan de tomaat, komkommer, rode peper, kappertjes en rode ui. Meng alles goed samen, en voeg de stukjes ei toe.
Pers het sap uit een halve citroen en meng dit door de salade. Schenk olijfolie naar smaak over de salade heen.
Leg de plakjes zalm bovenop en breng de salade op smaak met peper en zout. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.