Tuile koekjes
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Tuile koekjes

Licht krokante tuile koekjes zijn van Franse origine en erg makkelijk te maken. Lekker voor bij de koffie of thee! Klaar in 25 minuten.

25 minuten
5 personen
Recept tuile koekjes
Tuile koekjes ingrediënten

Ingrediënten

5 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-05-2015, dit recept is voor 5 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Smelt de boter in een klein sauspannetje op laag vuur en laat dit een beetje afkoelen. 

Scheid ondertussen het eiwit van de dooier en doe het eiwit in een middelgrote kom. Klop het eiwit luchtig op en voeg suiker toe, blijf mengen (met een garde) totdat er stevige pieken gevormd kunnen worden. 

Zeef de bloem door het opgeklopte eiwit. Voeg gesmolten boter en vanille-extract toe en blijf mengen tot er een glad mengel overblijft. 

Maak dunne rondjes van ongeveer een kleine eetlepel aan beslag op de bakplaat met bakpapier erop.

Laat voldoende ruimte tussen het deeg en zorg ervoor dat de koekjes rond en vrij plat zijn, maak ze platter met de achterkant van de lepel.

Tuile koekjes
Tuile koekjes

De tuile koekjes bakken – 15 minuten

Plaats de bakplaat in de oven en bak 8 tot 10 minuten lang op 180 graden Celsius. Vet de deegroller in met een beetje olijfolie.

Haal de koekjes van het bakpapier af met behulp van een paletmes zodra deze klaar zijn met bakken. Doe dit snel, aangezien de tuile koekjes erg snel afkoelen.

Leg de koekjes na het bakken direct op de ingevette deegroller om er de typische vorm in te krijgen. Je kunt de koekjes na het afkoelen niet meer vormen.

Bewaar de tuile koekjes in een luchtdicht bakje tot maximaal een week lang. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Tuile koekjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.